Als de bom valt!

obama-oorlog

Obama een oorlog-uitlokker?

Vandaag komt Obama met zijn buitenlandse beleidsraadgevers bijeen om de “militaire opties” in Syrië te bespreken. Eén van de opties die in overweging wordt genomen bevat een directe aanval tegen de Syrische militaire basissen. Rusland heeft al toegezegd om militair te reageren op dergelijke aanvallen, de beslissing die Barack Obama vandaag maakt kan letterlijk de vonk zijn die een Derde Wereldoorlog teweegbrengt.

De dagelijkse poppenkast rond Trump en Clinton is volgens mij een stuk minder belangrijk dan een mogelijke oorlog met Rusland en zou in alle landen het voorpaginanieuws moeten zijn, maar helaas heeft iedereen het te druk met de Trump-Clinton soap en horrorclowns.

Als Obama besluit een directe aanval tegen het Syrische leger in te zetten zal hij een “rode lijn” overschrijden die Rusland al lang geleden heeft vastgesteld.

En in tegenstelling tot Obama neemt Rusland zijn rode lijnen bloedserieus.
Als de regering-Obama gek genoeg is om Syrische posities aan te vallen kunnen we alleen maar hopen en bidden dat de Russen bereid zijn terughoudenheid en beheersing te tonen, want als de Russische S-300 en S-400 luchtverdedigingssystemen beginnen met Amerikaanse militaire vliegtuigen uit de lucht te schieten zet het een kettingreactie in gang die niet meer te stoppen is.

Fenixx

obama-war

Advertenties