Amsterdam pikt homohaat niet

homohaat

Amsterdam is weer gay capital,” zei Gay Pride directeur Lucien Spee deze zomer trots. Twee weken had Amsterdam in het teken gestaan van Euro Pride, met als hoogtepunt de botenparade waar ruim een half miljoen mensen op afkwamen. Twee weken vierde Amsterdam de seksuele diversiteit, twee weken feest zonder een noemenswaardig incident.

Dit weekend liet een heel ander beeld zien. Zaterdagnacht werden twee Amsterdamse homo’s van 52 en 55 jaar oud mishandeld op de pont achter CS.

Zondag vonden bewoners in West en Nieuw-West een folder in de brievenbus waarin christenen, moslims en joden worden opgeroepen om homoseksualiteit af te wijzen. Volgens de flyer, waarvan de afzender nog onbekend is, is homoseksualiteit binnen deze religies verboden.

Marja Ruigrok
Zowel de mishandeling als de folder leidde tot een stortvloed aan reacties. “Het is schandalig dat dit gebeurt en geeft eens te meer aan dat we ook in Amsterdam dagelijks moeten blijven werken aan de acceptatie van LHBTI’s,” zei wethouder Diversiteit Simone Kukenheim.
De complete gemeenteraad wil volgende week met burgemeester Eberhard van der Laan over de folder spreken. “Waar haal je het lef vandaan om zulke walgelijke folders met onwaarheden te verspreiden?” zei VVD-fractieleider Marja Ruigrok. “In Amsterdam, de stad van het eerste homohuwelijk, mag geen plek zijn voor oproepen tot haat en discriminatie.”

Lees hier het artikel:
http://www.parool.nl/amsterdam/amsterdam-pikt-homohaat-niet~a4397167/?utm_source=link&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=paid&hash=864c3b9ba806b2f6fd04c59eadf2da769e00bedf

Advertenties