Vreemde taferelen bij hoorzitting over Turkse coup

         Ach, zoals altijd zal Hollandistan wel weer buigen voor de Turkse organisaties! De hoorzitting is gewoon een “wassen neus” !

OpinieZ

Vandaag debatteert de Tweede kamer over de onrust in de Turkse gemeenschap na de couppoging van 15 juli. Een coup die een grimmig beeld van de verhoudingen tussen Turks-Nederlandse organisaties onderling aan het licht bracht. In september vond al een eerste debat plaats.

Intimidatie
Het Tweede Kamer-verslag met de titel ‘Dring Turkse invloed op Turkse Nederlanders terug‘ geeft een samenvatting die het aan duidelijkheid niet ontbreekt. Zorgen over intimidatie en bedreiging, loyaliteitsconflicten, een bedenkelijke rol van de Turkse moskee-organisatie Diyanet en twijfels over organisaties die mogelijk met de rug naar de Nederlandse samenleving staan.

Ronde tafel
Ter voorbereiding van het debat van vandaag waren enkele deskundigen, waaronder ikzelf, op 5 oktober voor een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer uitgenodigd. De meeste deskundigen uitten zich zeer kritisch over de Turks-Nederlandse belangenbehartigers die zich doorgaans als gesprekspartner van de overheid aandienen. Deze worden vooral gezien worden als spreekbuis van…

View original post 1.003 woorden meer