Strop van honderd miljoen voor kabinet door export uitkeringen Marokko

         DIT IS TE GEK VOOR WOORDEN! Alle gepensioneerde Nederlanders die bijv. voor hun gezondheid (zoals reuma) naar Spanje zijn verhuisd, zijn op hun pensioenen gekort, terwijl de kosten van levensonderhoud nauwelijks schelen met die in Nederland. En in Marokko, dat meer dan 10x goedkoper is dan Nederland, krijgen gepensioneerden en weduwen (vaak meer dan 1) hun volledige pensioen!

De pogingen van het kabinet om de export van uitkeringen naar Marokko te beperken, lopen vast in een juridisch moeras. Nadat rechters eerder de verlaging van lopende uitkeringen hadden verboden, heeft de rechtbank in Amsterdam nu bepaald dat ook nieuwe uitkeringen op niveau moeten blijven. Dat brengt minister Asscher van Sociale Zaken in een lastig parket. Het levert hem een tegenvaller van een slordige honderd miljoen euro op.

Volgens de wet Woonlandbeginsel worden uitkeringen die naar het buitenland worden overgemaakt, verlaagd als de kosten van levensonderhoud daar lager zijn. Dat heeft vooral gevolgen voor uitkeringen die op rekeningen in Turkije en Marokko worden gestort.

De wet werd op 1 juli 2012 van kracht, zou meteen gelden voor nieuwe uitkeringen en stapsgewijs gevolgen hebben voor lopende uitkeringen.

In een reeks uitspraken hebben rechters een streep gezet door de korting op lopende uitkeringen aan weduwen en kinderen in Turkije en Marokko. De…

View original post 37 woorden meer

Advertenties