De grote “Verkiezingssprookjes” van Rutte!

storyteller

Ik ben de grote Sprookjesverteller

Mark Rutte mag gratis en voor niks overal uitgebreid zijn visie uitleggen. Nee niet in een klein stukje, hele pagina’s worden daaraan gewijd en het AD denkt morgen een bloemlezing van reacties te kunnen tonen. U begrijpt dat wordt een hels karwei.

Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik het wel nieuwswaardig vind dat Rutte een visie heeft, ik heb hem daar nog nooit op kunnen betrappen. Nou ja hij mag even helemaal leeglopen en op een leugen meer of minder wordt niet gekeken. Zo zijn wij dankzij zijn beleid “uit de crisis gekomen” terwijl ik juist al die tijd dacht dat we ondanks zijn beleid eruit lijken te komen.

Verder hebben “we” de zorgkosten binnen de perken kunnen houden aldus Pinokkio. Dat is een gedurfde uitspraak, óf we de kosten binnen de perken houden blijkt immers binnenkort pas maar als de voortekenen ons niet bedriegen lijkt het er op dat de verzekeringen zo’n € 120,00 per jaar omhoog gaan terwijl tegelijkertijd verzorgings- en verpleeghuizen gesloten worden.

En dan komt er een leuk stukje; “Door de AOW-leeftijd te verhogen kunnen we het basispensioen de komende jaren blijven betalen. Het is ons gelukt de zorg én goed én betaalbaar te houden. We hebben ervoor gezorgd dat meer mensen weer een huis kunnen kopen en er voor meer mensen een huurwoning komt. We hebben de instroom van vluchtelingen onder controle gekregen. We hebben ons land veiliger gemaakt. Er is minder geweld op straat en er zijn minder inbraken.”

Telt u even hoeveel leugens er in die paar zinnen staan?

“We hebben de instroom van vluchtelingen onder controle gekregen“! Dan moet je toch wel de gore moed hebben om die zin uit je strottenhoofd te persen terwijl er duizenden per dag Italië en Griekenland in gebracht worden door onze EU taxidienst Frontex.

Maar hij gaat nóg verder; “En de vluchtelingen. We hebben heel veel vluchtelingen tijdelijk opgevangen”. Maar hoe zorgen we ervoor dat vluchtelingen die weer terug kunnen als het thuis veilig is ook echt weer weg gaan? “Want we kunnen niet iedereen een échte toekomst geven in ons land.”

Dat is pas echt bijzonder, hij denkt dus kennelijk dat er mensen teruggaan! Nou ja dat zegt hij tenminste. Gek maar ik ken toch enkele mensen die daar beduidend anders over denken (waaronder ik zelf). Die denken namelijk dat ze helemaal never nooit meer teruggaan.

Fenixx

Advertenties