Het leven is als een kopje koffie!

coffee

Ik las op Facebook een artikeltje over een ‘levenswijsheid’ (verpakt als een ‘semi-ontroerend’ slide-showtje), met de titel “Het leven is als een kop koffie”
En DIT is nu de ultieme vorm van Volksverlakkerij (het aanpraten van een ‘schuldcomplex’) !

Bekijk hier het artikel:
https://www.facebook.com/OngelooflijkNL/videos/877135205755493/?pnref=story

De elite (en hiermee ook de politieke elite), die de media op hun hand hebben,
houden hun kiezers (het klootjesvolk) idealen voor en praten hen schuldgevoelens aan (je bent niet sociaal, je bent racistisch, etc.); alleen om er zelf beter van te worden!

Vroeger had je nog een elite, die zich op grond van afkomst, onderwijs, inkomen en opvoeding als de ‘leidende klasse’ beschouwde. Nu behoort iedereen die een bankrekening heeft van tenminste 6 nullen tot de elite. Maar hun doelstelling is exact dezelfde (zelfverrijking)!
Alles wat voordelig is voor de globale elite telt! Ze willen geen opstand van ‘Jan met de pet’, die alleen mag betalen maar niet protesteren! Dus ze doen er alles aan om het volk tevreden te houden met de overgebleven kruimels!
Het volk mag o.a. niet te weten komen dat hoe minder belasting de elite betaalt, zijzelf meer moeten betalen en hoe minder sociale voorzieningen er voor hen komen.

Voor de globale elite is het van belang dat zij niet gehinderd wordt door een ontevreden volk. Het kuddevolk moet tevreden zijn met hun slechtbetaalde banen, hun door roof geslonken pensioenen, de abnormaal hoge zorgkosten en met de hen toegeworpen aalmoezen. Zij moeten dus gelukkig zijn met hun koffie in plastic bekertjes, tevreden zijn dat zij een 2e handse fiets hebben en de meesten gebruik mogen maken van de door henzelf betaalde voedselbanken!
En de champagne, de kreeft en kaviaar die de elite dagelijks consumeert moeten zij zien als een “ver van hun bed show” die hen toch niet gelukkig zal maken!

Want reken maar dat deze oud-professor zijn koffie niet drinkt uit plastic bekertjes maar uit kopjes van een Villeroy en Boch servies!
En alweer is het domme klootjesvolk in een sprookje uit ‘duizend en 1 nacht’ getrapt! Ze hebben het alleen niet door dat zij plotseling schuldgevoelens aangepraat kregen en hierdoor de ware doelstelling over het hoofd zien, maar zij voelen zich plotseling schuldig en a-sociaal. (Wij realisten noemen dit “Emotionele Chantage”)! 
De titel had eigenlijk moeten zijn: het leven is als een kopje ‘Nescafé’!

En de domme schapenkudde slaapt, met hun ‘voorgenomen socialere intentie’, weer tevreden verder….

English version slide-show:
https://www.youtube.com/watch?v=U3NgzQ9Pcsg

Realpredictor.

Advertenties