9.166 Meldingen van misdrijven in AZC’s

geweld-azc

Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) registreerde 9.166 meldingen, schrijft staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel, VVD) in een brief aan de Tweede Kamer. In 2.803 gevallen ging het om geweld en agressie, zoals schoppen en slaan. Er werd 813 keer aangifte gedaan voor zaken waar asielzoekers bij betrokken waren. 502 keer ging dat over geweld. Andere meldingen gingen om zaken als diefstal en fraude (199 keer), mensenhandel (17) en verkeersovertredingen (47).

Vooral het aantal meldingen van geweld nam flink toe ten opzichte van 2015. Toen werden in twaalf maanden tijd 377 geweldsincidenten door de politie geregistreerd.
Meer incidenten logisch, maar vooral veel meer geweld
Dat er meer incidenten zijn voorgekomen in en rond asielzoekerscentra lijkt logisch: de eerste zes maanden zaten gemiddeld 43.000 immigranten in een opvang van het COA. In dezelfde periode vorig jaar lag dat aantal rond de 25.000.

Serieuze misdaden
Tussen de incidenten zitten serieuze criminele daden. Er waren vooral veel ruzies tussen bewoners, maar ook af en toe met mensen buiten de azc’s. In Katwijk kreeg een asielzoeker het aan de stok met een taxichauffeur ‘na bevuiling van de taxi’. In het noodopvang in Alphen aan de Rhijn werd een psycholoog fysiek aangevallen en een transgender mishandeld. In Leiderdorp zouden asielzoekers worden geronseld voor de jihadstrijd.

Bij eerdere rapportages van incidenten gaf het COA aan dat vooral één groep problemen veroorzaakt. De zogeheten alleenstaande minderjarige vreemdelingen zitten achter het meeste geweld in en rond opvangcentra, bij overige groepen komt geweld nauwelijks voor.

RP: Geweldmisdaden, veroorzaakt door een groep criminelen (leeftijd maakt niet uit), is onaanvaardbaar in onze geciviliseerde maatschappij en dit soort misdadigers moeten of zwaar bestraft of het land uitgeknikkerd worden! Maar zeker niet verontschuldigd worden! Wij zijn dat constante ‘goedpraten’ en rechtvaardigen van deze criminele primaten meer dan zat!
Als jullie mensen gastvrij in jullie huis opnemen die alles vernielen en jatten en jullie dochters aanranden of verkrachten, dan schop je die er toch ook uit?
Ik vraag me toch ernstig af of het tolereren van dit soort waanzin nu lafheid is of gewoon pure verstandsverbijstering!

Elsevier

Advertenties