Palestijnse publiciteitsstunten met Nederlands ontwikkelingsgeld

Persbericht van Likoed Nederland, 2 oktober 2016.

Afgelopen donderdag rapporteerden de media dat een advocatenkantoor aan de Tweede Kamer heeft gevraagd om vervolging in te stellen van minister Asscher vanwege een zogenaamd ambtsmisdrijf.

Het gaat er om dat onder zijn bewind elf Joodse ouderen, van wie zeven Holocaust-overlevenden, ten onrechte niet zouden zijn gekort op hun AOW (*). De minister heeft in een Kamerdebat in juni 2016 echter allang uitgelegd dat hij goede redenen had om voor deze 11 ouderen een overgangsregeling in te stellen.

Het is dus een ordinaire publiciteitsstunt. Er is geen schijn van kans dat minister Asscher hier ooit voor zal worden vervolgd.
Als de Tweede Kamer er tijdens het Kamerdebat ervan overtuigd was geraakt dat Asscher fout – laat staan misdadig – had gehandeld, had zij hem direct weggestuurd.
Bovendien is dit wetsartikel (vervolging instellen in opdracht van de Tweede Kamer) in honderd jaar nog nooit gebruikt.

Het is walgelijk dat deze publiciteitsstunt wordt gedaan over de ruggen van Joodse Nederlandse bejaarden die de Holocaust hebben overleefd.
Wie wil hen, na alles wat zij al hebben meegemaakt in Nederland, ook nog een paar honderd euro per maand afpakken?
Wat voor motivatie zit hier achter, anders dan blinde haat?

Deze geld verspillinde publiciteitsstunt wordt nota bene betaald met Nederlandse ‘ontwikkelingshulp’, want deze actie van het advocatenkantoor is georganiseerd door de Palestijnse organisatie Al-Haq, die die hulp ontvangt.

Een pikant gegeven, want deze actie tot beschadiging van minister Asscher wordt dus indirect betaald door zijn PvdA-partijgenoot minister Ploumen.

Het Palestijnse Al-Haq kwam recent ook al in het nieuws doordat een medewerker zei dat zij vanwege haar onderzoek naar Israëlische ‘oorlogsmisdaden’ bedreigd werd door de Mossad. Dat was overduidelijk ook een publiciteitsstunt, want iedereen weet dat als de Mossad iemand het werken onmogelijk zou willen maken, dat niet doet met wat dreigtelefoontjes.
Haar werk is trouwens ook geldverspilling. Het Internationaal Gerechtshof waar zij haar materiaal aan wil leveren, heeft al laten doorschemeren dat het geen vervolging zal instellen inzake de Gaza-oorlog van 2014, omdat Israël zelf al grondig onderzoek doet naar eventuele gemaakte fouten.
Israël is juist een voorbeeld; zo wil de VS van Israël leren hoe je burgers kan ontzien bij gevechten tegen moslimextremisten die vechten terwijl zij de burgerbevolking als schuilplaats.

Al eerder bleek Al-Haq een dubieuze organisatie; de directeur Shawan Jabarin is gelieerd aan de Palestijnse Marxistisch-leninistische terreurorganisatie PFLP.
Bovendien blijkt uit deze acties in Nederland dat haar enige doel is om het imago van Israël te beschadigen.

Hopelijk onderkent minister Ploumen dat nu ook en trekt zij de subsidie eindelijk in.
Want ons belastinggeld kan wel voor nuttiger zaken worden gebruikt.

(*) De redenering van de Nederlandse regering waarom deze bejaarden gekort zouden moeten worden op de uitkering waar ze recht op hebben, is overigens krom. Want dat zou zijn omdat de rechtmatigheid van de uitkeringen van deze bejaarden niet door Israël gecontroleerd zou worden, omdat ze in gebied C van de Westbank wonen. Dat doet Israël echter sowieso, want gebied C staat volledig onder Israëlisch bestuur.
Dat is vastgelegd in de Oslo akkoorden, die door de EU zijn gegarandeerd, dus ook door Nederland.

http://likud.nl/2016/10/palestijnse-publiciteitsstunten-met-nederlands-ontwikkelingsgeld/#content