De VVD maakt Wilders tot schietschijf!

wilders-schietschijf

Wil de VVD Wilders vermoorden?

Sybe Schaap is Eerste Kamerlid van de VVD. Hij komt met een boek en daarin vergelijkt hij de PVV met de NSB. Dat gaat gepaard met allerlei omzichtige bewegingen, zo lees ik nu in Trouw:

Schaap: “Natuurlijk bedoel ik niet dat Wilders een massamoordenaar is als Hitler, maar wel dat hij met zijn partij een gevaarlijke structuur neerlegt. Als Wilders de macht krijgt, zou dat weleens heel akelig kunnen uitpakken. Een dictatuur? Zou zomaar kunnen. De PVV is op zich al een dictatuur.” De PVV zaagt volgens Schaap aan de fundamenten van de rechtsstaat door democratische instituties voortdurend belachelijk te maken: nep-parlement, nep-parlementariërs, neprechters.

Deze Schaap trok al eerder de vergelijking tussen de PVV en de NSB. Dat was toen de VVD en de PVV met elkaar in een gedoogconstructie zaten. De VVD zou daar toen niet blij mee zijn, maar het was geen reden om Schaap uit de partij te zetten. Schaap speelde de rol van sluipmoordenaar en de VVD speelde de rol van de vermoorde onschuld.

Nu zal de VVD het wel helemaal best vinden wat Schaap roept. Rutte heeft de PVV uitgeroepen tot zijn belangrijkste vijand en zegt, net als Schaap, dat Wilders de rechtstaat wil afschaffen. Een gestoorde uitspraak. Wilders wil moskeeën verbieden ja, omdat hij de islam beschouwt als een gevaarlijke ideologie, een bedreiging van de rechtstaat. Om dat voor elkaar te krijgen zullen zeker wettelijke veranderingen doorgevoerd moeten worden, en misschien wel grondwettelijke veranderingen. Maar haal je daarmee de rechtstaat onderuit? Het veranderen van wetten, en ook van de grondwet indien mogelijk, is juist de corebusiness van de democratische politiek. Politiek is pas democratisch, en ook weerbaar, wanneer er een zelfcorrigerend vermogen in blijft bestaan, zoals Bastiaan Rijpkema onlangs duidelijk maakte in zijn prachtige boek Weerbare democratie.

Wanneer we gaan doen alsof de rechtstaat uit steen gehouwen is, dan hebben we dus een dictatuur geschapen. Een dictatuur van het politiek correcte denken. Dit is precies wat Rutte nastreeft met zijn opmerkingen. Dat is al gevaarlijk. Maar door te roepen dat Wilders de rechtstaat onderuit wil halen, en daarmee ons democratische model, zet hij indirect Wilders in de nazihoek.

Schaap doet hetzelfde, alleen wat letterlijker. Zo wordt Wilders tot schietschijf gemaakt. Het gebeurde al eerder met Fortuyn, door de volledige politiek van die dagen. Dat gaf Volkert de morele license to kill. Diezelfde politici van toen hebben nog steeds niet de eerlijkheid opgebracht daar spijt over te betuigen. Ze zullen het weer doen als ze er de kans toe krijgen.

Het werkt en daarom doen ze het. Daarvoor werd Hans Janmaat in de nazihoek gezet, en zo van het democratische proces uitgesloten.

De VVD speelt een heel gevaarlijke spelletje. Nog even en ze hebben bloed aan hun handen. De Melkert route. Gaan ze echt over lijken? Rutte en zijn gang lijken nergens voor terug te deinzen in deze verkiezingen waarbij er zoveel op het spel staat.

RP: als er op dit moment de grootste dictatuur bestaat, dan is dit wel de EU en in hun kielzog: onze huidige regering!

http://joostniemoller.nl/2016/09/wil-vvd-wilders-vermoorden/http://joostniemoller.nl/2016/09/wil-vvd-wilders-vermoorden/