Rusland: ‘MH17-onderzoek vooringenomen en politiek gemotiveerd’

rusland-mh17

Rusland vindt het onterecht dat Moskou is uitgesloten van deelname aan het onderzoeksproces. “Maar Oekraïne werd wel een volwaardig lid van de JIT”, zegt de woordvoerder. “Het klinkt als een boosaardige grap. Zo kreeg het de mogelijkheid bewijs te vervalsen en de zaak in zijn voordeel te wenden.”

Producent BUK
Volgens de Russische blijft het onderzoek ‘de onweerlegbare bewijzen van de Russische kant negeren, hoewel Rusland feitelijk de enige is die betrouwbare informatie stuurt en steeds weer met nieuwe gegevens komt’.

Ook de Russische fabrikant van de BUK-raket verwerpt de conclusies van het OM. De raket is vanuit door het Oekraïense leger gecontroleerd gebied afgevuurd, stelt raketproducent Almaz-Antey. De bevindingen van het door Nederland aangevoerde internationale team van onderzoekers worden niet ondersteund door technisch bewijsmateriaal, vindt de fabrikant.
Rusland kwam begin deze week met een eigen presentatie van radarbeelden. Daaruit zou ook al blijken dat de raket niet vanuit rebellengebied is gelanceerd.

http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/rusland-mh17-onderzoek-vooringenomen-en-politiek-gemotiveerd