IS stuurt jihadisten op Belgische militairen af.

belgisch-leger

Terreurgroep Islamitische Staat richt zijn pijlen op Belgische soldaten. De beruchte Franse terrorist en lid van de ‘elite’ van IS, Rachid Kassim, heeft online afbeeldingen en volledige namen van Belgische militairen verspreid.

‘Een opdracht voor mijn broeders in België,’ staat vermeld bij de post. IS roept daarmee jihadisten in België op de militairen te vermoorden, een dreiging die volgens het federale parket zeer serieus wordt genomen.

Kassim in verband gebracht met Nice

De foto’s werden maandag geplaatst, maar de Belgische autoriteiten kwamen woensdag pas naar buiten met het nieuws. De beveiliging van de soldaten moest namelijk worden gewaarborgd. België is vooral geschrokken van het nieuws omdat Kassim in verband wordt gebracht met de aanslag in Nice.
Toen reed een terrorist in op een mensenmassa die de Franse nationale feestdag op 14 juli vierden. Met een vrachtwagen vermoordde hij 86 mensen. Daarnaast zijn de afgelopen weken vijftien verdachten aangehouden in België en Frankrijk vanwege vermeende banden met Kassim. Met die arrestaties zou de politie een flink aantal aanslagen hebben verijdeld.

De afgelopen maanden heeft Kassim vaker tot terreur opgeroepen, en volgens autoriteiten is de jihadist ook verbonden met de moord op een Franse priester en een politiestel in Magnanville. Al sinds 2015 wordt Frankrijk geteisterd door een reeks terroristische aanslagen.

Lees ook: Waarom ontslaat België radicale moslims in het leger niet?

Bron: Elsevier