Bewoners Maassluis in actie tegen reljeugd. Nog steeds MEER Marokkanen?

2016-09-25 13:24:02 MAASSLUIS - Burgemeester Edo Haan praat met een bewoner in het Burgemeestersplantsoen. De gemeente Maassluis heeft maatregelen genomen om nieuwe onrust in het Burgemeestersplantsoen en Vrijheidspark te voorkomen. De burgemeester heeft een zogeheten noodbevel afgekondigd. ANP KOEN VAN WEEL

Na overlast door jongeren in Ede, Almere en Zaandam komen nu verontrustende berichten uit Maassluis. De overwegend Marokkaanse jeugd veroorzaakte de laatste tijd zoveel overlast, dat bewoners het heft in eigen handen probeerden te nemen.

Marokkaanse jongeren uit de Burgemeesterswijk in Maassluis zorgen al geruime tijd voor onrust. Er zou al weken achtereen sprake zijn van intimidatie, bedreigingen en vernielingen, vooral in de nieuwbouwwijk Molenwijk die er meteen naast ligt. Vrijdag nog werden daar nog ramen van verschillende huizen ingegooid en werden auto’s beschadigd.

Geroep naar vrouwen, vernielingen
‘Buren die op hun balkon zaten, werden uitgejoeld, straatstenen gingen uit de stoep, ze gooiden de ramen van een basisschool in en een verkeersbord werd uit de grond gerukt en op de weg gegooid,’ vertelt een bewoner tegen RTL Nieuws. Een andere buurtbewoner, Edwin, zegt dat vrouwen achterna worden geroepen met de vraag ‘hoeveel ze kosten’. Toen hij verhaal ging halen bij de jongeren, kregen Edwin een steen naar zijn hoofd geslingerd.

Bovendien meldt de lokale omroep WOS dat een auto van Omroep West zaterdag in ‘s-Gravenzande werd vernield. Ook kreeg de omroep dreigmailtjes binnen, omdat het de hangjongeren identificeerde als Marokkanen. Daarin werden vernielingen al geïmpliceerd.

De burgemeester, Edo Haan (PvdA), besloot een noodbevel uit te vaardigen, dat tot dinsdag geldt. De politie patrouilleert tot die tijd door de wijk en mag iedereen die niet meewerkt, oppakken. Sindsdien zijn er geen spanningen meer geweest, meldt RTV Rijnmond. Aankomende dinsdag wordt de onrust besproken in de gemeenteraad.

Elsevier.