Tien ‘gekwetsten’ eisen smartengeld van Wilders!

wilders-proces

In een extra beveiligde rechtszaal op Schiphol gaat vrijdag de strafzaak verder tegen PVV-leider Geert Wilders. Tien ‘gekwetste personen’ hebben zich van te voren gemeld: zij eisen smartengeld van de politicus.

Het gaat om de langlopende zaak over de ‘minder’-uitspraken van Geert Wilders. Zeker tien mensen voelen zich slachtoffer door de uitspraken, en eisen geld. Advocaat Goran Sluiter vertegenwoordigt zeven van de eisers, die ieder 500 euro willen ontvangen.

Beledigd
De personen moesten voor de zittingsdag op 23 september schriftelijk eis en argumenten indienen. Twee organisaties eisen rectificatie van Wilders: het Euro-Mediterraan Centrum Migratie en Ontwikkeling en het Landelijk Beraad Marokkanen worden ook vertegenwoordigd door Sluiter.

In 2014 heeft Wilders gezegd dat Den Haag een stad moet worden met ‘minder lasten en als het even kan minder Marokkanen’. Kort daarop kwam de politicus weer in opspraak, tijdens een evenement voor de gemeenteraadsverkiezingen: hij vroeg een zaal vol PVV’ers: ‘Willen jullie in deze stad, en in Nederland, meer of minder Marokkanen?’

‘Minder, minder, minder’

Toen het publiek ‘minder, minder, minder’ scandeerde, zei Wilders: ‘Dan gaan we dat regelen.’ Een aantal organisaties en personen voelt zich beledigd door de opmerkingen. In december 2014 werd aangekondigd dat het Openbaar Ministerie (OM) Wilders ging vervolgen voor het beledigen van een groep mensen op grond van ras en het aanzetten tot zowel discriminatie als haat.

De advocaat van Wilders krijgt overigens de kans om de rechtbank ervan te overtuigen dat het OM niet-ontvankelijk is geweest bij de vervolging. Raadsman Geert-Jan Knoops mag verweer voeren tijdens de zitting tegen de vervolging van Wilders. Het inhoudelijke proces gaat namelijk pas 31 oktober van start.

Als de rechter besluit het OM inderdaad niet-ontvankelijk te verklaren, wordt de zaak niet doorgezet. Knoops zal vijf verweren voeren en krijgt daarvoor twee uur de tijd. Dan krijgt het OM de kans een reactie te geven.

Elsevier

RP: Het verkondigen van de waarheid schijnt in dit land strafbaar te zijn! Ook al wordt Nederland overspoeld met bewijzen:

Dit is slechts het tipje van de sluier:

Volgens het CBS komt crimineel gedrag bij Marokkanen vaker voor dan bij autochtonen en andere allochtonen. Is die conclusie racistisch?

http://www.volkskrant.nl/binnenland/ranglijst-gemeenten-criminele-marokkanen~a993711/

http://www.ad.nl/binnenland/marokkanen-vormen-nieuwe-generatie-topcriminelen~a69ee61f/http://www.ad.nl/binnenland/marokkanen-vormen-nieuwe-generatie-topcriminelen~a69ee61f/

– http://www.parool.nl/amsterdam/jonge-marokkanen-blijven-oprukken-als-grootste-groep-nieuwe-criminelen~a3372714/

http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/07/marokkaans-tuig-verrijkt-zich-in-nederland/

(Vandaar de eis om smartengeld! Het heeft dus niets met discriminatie te maken!)

Het proces Wilders is dus 1 grote politieke Farce! En een aanfluiting voor de democratie in dit land!