Oppositie haalt uit naar kabinet: ‘Rutte zegt “pleur op” tegen ouderen’

pensioenvernietigers

Goed he?

Tijdens de tweede zitting van de Algemene Politieke Beschouwingen kreeg premier Mark Rutte de wind van voren over het ouderenbeleid van de coalitie. Het kabinet was zelf positief gestemd over de Miljoenennota en de stand van zaken in Nederland na bijna vier jaar Rutte II, maar de oppositie heeft een heel ander verhaal.

De oppositiepartijen SP en PVV stonden al snel bij de interruptiemicrofoon, met een duidelijk bericht: het kabinet heeft bepaalde groepen achtergelaten, waaronder de ouderen, en Rutte zou dat moeten erkennen.

Volgens Wilders moet Rutte veel meer doen zodat ouderen er financieel beter van afkomen: ‘De pensioenen dreigen te worden gekort door een lage rente. U profiteert van die lage rente. Mijn vraag is om die winst eenmalig te geven aan de ouderen. Nu zegt u alleen maar “pleur op” tegen hen.’ Rutte moet hier echter niets van weten: hij heeft naar eigen zeggen al 800 miljoen euro geïnvesteerd in de koopkracht van ouderen. Het plan van Wilders zou de toekomstige pensioenen van andere generaties bedreigen.

GroenLinks en SP beweren dat er na vier jaar Rutte II meer ongelijkheid is in Nederland. Roemer sprak op woensdag nog gepassioneerd over het eigen risico in een pleidooi voor hervorming van het zorgstelsel. Nu neemt hij het op voor het grote deel van de burgers dat volgens hem wordt genegeerd door het kabinet. ‘De minister-president zet behoorlijk wat mensen aan de kant. De harde werkelijkheid van de afgelopen jaren is voor heel veel Nederlanders heel anders dan het verhaaltje van het kabinet.’

Lees hier het hele artikel: Elsevier