De Dappere Koerden!

Het uitroeien van de Koerden is voor Turkije vele malen belangrijker dan de strijd tegen islamitische staat of het beëindigen van het regime van Assad.

koerden1

Er vinden op dit moment een drietal belangrijke gebeurtenissen omtrent de oorlog die Syrië uit elkaar scheurt plaats. Alle drie kunnen een belangrijke impact hebben op de verdere toekomst van het midden oosten.

Erdogan wil de dreiging van de Koerden gebruiken om een strategische bufferstaat te creëren tussen de oude grenzen van Syrië en Turkije door het Koerdische streven te vernietigen en zo het islamitische proces te bevorderen!

De dappere Koerden vechten echter met man en macht hiertegen! Lees hier.

Het Koerdische Yezidi-geloof
De Yezidi’s geloven in één God (In het Koerdisch Xuda, Xweda of Xoda – wat letterlijk betekent een ‘zichzelf-schepper’ of God.) en Xoda communiceert via zijn hoofdengel met zijn gelovigen. (RP: ieder geloof heeft zo zijn eigen gecreëerde God maar de meeste zijn niet wreed en wraakzuchtig!)

De toenemende Russische betrokkenheid, de strijd van de coalitie die terreinwinst boekt in Syrië op de islamitische terroristen en de Turkse dictator Erdogan die onder het mom om te vechten tegen zijn bondgenoot, de islamitische staat, een ware slachting probeert aan te richten onder de Koerdische vrijheidsstrijders.

Fenixx

Advertenties