Nobelprijswinnaar rekent keihard met euro af: “Al van in begin een mislukking”

econoom

RP: Hier hoef je geen econoom of Nobelprijswinnaar voor te wezen! Dit hebben wij realisten al vanaf dag 1 (van de EU-machtsovername) gezegd! Helaas worden wij geregeerd door eencelligen en hun linkse graaibende!

Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz ziet geen toekomst meer voor de euro. Hij roept politici in Europa op om de eenheidsmunt vaarwel te zeggen. Enkel door het nemen van die drastische maatregel, kan het Europese project gered worden.

De gerenommeerde Amerikaanse econoom mengt zich in de discussie over de toekomst van Europa en rekent keihard met de euro af. In een bijdrage voor de Financial Times schrijft Stiglitz: “De eenheidsmunt zou meer welvaart brengen en meer solidariteit creëren binnen Europa. Maar de euro heeft net het tegenoverstelde bereikt.”

In vele landen heeft de economische crisis nog veel harder toegeslagen dan in de jaren dertig van de vorige eeuw. Grote schuldige is de euro volgens de Nobelprijswinnaar.

Door hun nationale munt op te geven zijn landen namelijk hun belangrijkste aanpassingsmechanisme kwijt: de wisselkoers. Bij de invoering van de euro in 2001 hebben politici verzuimd om daarvoor een alternatief aan te reiken. “De gezamelijke munt was sinds zijn invoering een grote mislukking”, meent Stiglitz.

http://www.demorgen.be/economie/nobelprijswinnaar-rekent-keihard-met-euro-af-al-van-in-begin-een-mislukking-ba3412e0/

Advertenties