Documenten ontdekt! IS wilde na Parijs nog hele reeks aanslagen in Europa plegen!

aanslagen-eu

Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) had een nog groter bloedbad voor ogen tijdens de aanslagen van november vorig jaar in Parijs. Die moesten samenvallen met aanslagen in andere Europese landen. Volgens de speurders moesten ze bovendien opgevolgd worden door aanslagen op verschillende plaatsen. Abid Tabaouni, die in juli in Brussel werd gearresteerd, is daarbij een spilfiguur. Dat meldt CNN.
CNN wist de hand te leggen op duizenden pagina’s documenten van Europese onderzoekers en verzamelde informatie bij bronnen dicht bij het Parijse onderzoek. Samengevoegd brengen die nieuwe details aan het licht over de plannen van IS om Europese doelwitten te raken.

De documenten onthullen nieuwe info over twee aangehouden IS-militanten die volgens de onderzoekers van plan waren in Frankrijk toe te slaan. Ze wijzen ook richting een andere terreurverdachte die nooit eerder werd genoemd en volgens de autoriteiten banden heeft met de Parijse terreurcel. Die man, Abid Tabaouni, werd in juli in Brussel gearresteerd.

De documenten onthullen ook hoe ze zich voordeden als Syrische vluchtelingen. Samen met tientallen Syrische vluchtelingen maakten ze per boot de oversteek van het Turkse Izmir naar Griekenland.

Bronnen bevestigden tegenover CNN tevens dat momenteel in Europa aspirant-terroristen op instructies van IS-leiders in Syrië zitten te wachten.
“IS is zijn organisatie van buitenlandse aanslagen aan het opdrijven”, stelt Paul Cruickshank, terreurspecialist bij CNN. “Ze gaan daarbij zeer gesofisticeerd tewerk. IS heeft een ingewikkeld systeem uitgebouwd dat logistieke steun levert aan deze terroristen opdat ze hun aanslagen zouden kunnen uitvoeren”.

De speurders menen nu dat IS oorspronkelijk van plan was om ook in NEDERLAND toe te slaan, maar ook nog op andere plaatsen in Frankrijk. Eén van de doelwitten was een winkelcentrum en wellicht ook een supermarkt in Parijs. Pas recent aan het licht gekomen informatie geeft aan dat IS ook militanten Groot-Brittannië binnen wil loodsen om daar aanslagen te plegen

http://www.hln.be/hln/nl/33982/Islamitische-Staat/article/detail/2850943/2016/09/05/IS-wilde-tijdens-en-na-Parijs-nog-hele-reeks-aanslagen.dhtml

Lees ook: http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/383194/aanslag-is-in-europa-is-onvermijdelijk.html