DEN HAAG – Laffe overval op hulpbehoevend echtpaar aan de Stieltjesstraat

daders.overval

De man (71) wordt vier keer getaserd en vastgebonden!

Op vrijdag 29 juli wordt even na 18.10 uur een ouder, hulpbehoevend echtpaar in hun woning aan de Stieltjesstraat in Den Haag overvallen, bedreigd en beroofd.

Stieltjesstraat
Op de eerste verdieping van een flat aan de Stieltjesstraat woont een ouder echtpaar van 71 en 64 jaar. Hij heeft verschillende ziektes gehad en zijn been is geamputeerd. Zij is bedlegerig en komt nog nauwelijks buiten.

Op vrijdag 29 juli om 18:11 uur registreren de bewakingscamera’s in de toegangshal van de flat een man met een helm. Even later arriveert zijn handlangster en lopen ze samen via de trap naar boven richting het appartement van het ouder echtpaar en bellen aan.

Taser
De bewoner doet open en wordt direct bedreigd door de man met helm. Hij heeft een mes, zegt dat hij geld wil en dat de man stil moet zijn. Tijdens een worsteling wordt de man bij zijn keel gegrepen en bewerken de daders hem tot 4 keer toe met een taser. Daarna wordt hij vastgebonden.

Mannelijke dader
De mannelijke dader is licht getint en ongeveer 1.65 tot 1.70 meter lang. Hij was gekleed in een donkere jas met op de rug een horizontale reflecterende streep. Hij droeg een zwarte, dichte motorhelm met doorzichtig vizier en op de achterkant de opvallende tekst ‘bezorg’.

Vrouwelijke dader
De vrouwelijke dader is ook licht getint en ongeveer 1.70 meter lang. Ze was die 29 juli gekleed in een zwart gewaad. Ook droeg ze een zwarte hoofddoek, witte slippers en een rugzak. Verder was vrijwel haar hele gezicht bedekt met een sluier en droeg ze een zwarte zonnebril.

http://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/zaak/laffe-overval-op-hulpbehoevend-echtpaar-aan-de-stieltjesstraat/#.V7yZwiYNyMU.facebook

RP: De Burka (als overvalcamouflage) is toegestaan in Nederland!