Ex-militant IS: “Ze willen tegelijkertijd aanslagen plegen in heel Europa”

ISIS is van plan een grote gecoördineerde aanslagengolf te plegen in Europa. Dat beweert een voormalige ISIS-militant in de Duitse krant Der Spiegel.

Ex-IS

“Ze willen iets dat overal tegelijk gebeurt”, verklaart hij.
De Duitse jihadi is ISIS ontvlucht nadat hij geconfronteerd werd met onthoofdingen en executies door de terreurgroep in Syrië, executies die hij ook zelf moest uitvoeren. Hij kon de brutale werkwijzen van ISIS niet aan. Hij wordt nog steeds ondervraagd door politie en inlichtingendiensten nadat hij bij zijn terugkeer in juli werd gearresteerd op de luchthaven van Bremen.

De voormalige extremist verscheen in een propagandavideo die in mei werd opgenomen, kort na de inname van de stad Palmyra door IS. In een camouflagepak gehuld draagt hij daarin de IS-vlag en roept hij sympathisanten wereldwijd op “ongelovigen” te doden. Aan het eind van de video executeren twee IS-militanten evenveel gevangenen in Palmyra.

Bron: Fubar

RP: Dit is absoluut geen verrassing, de aanslagplegers hebben zich  al lang verschanst tussen de miljoenen moslims die  Europa nog steeds binnen stromen (zoals hier).

Advertenties