Nationalistische pagina ‘Nederland mijn Vaderland’ tijdelijk offline gehaald door Facebook

Nederland-mijn-Vaderland

Al Qaeda, ISIS en Hamas mogen hun Facebook-pagina’s houden, maar wee je gebeente als je een trotse Nederlander bent. Bij het minste of geringste wordt je pagina dan offline gegooid door de links-radicalen van Facebook.

Moderator Thomas van Elst opende zaterdag de Facebook-app en wist het meteen. „Ja hoor, wij zijn aan de beurt.” Een felrode balk, een uitroepteken. Het lijkt erop dat je pagina niet voldoet aan de richtlijnen van Facebook.
De pagina ‘Nederland mijn Vaderland’, met 252.000 likes de grootste „nationalistische” community van ons land, is door Facebook offline gehaald. De beheerders hebben bezwaar aangetekend, maar verwachten er weinig van. Eerder dit jaar haalde Facebook andere nationalistische pagina’s definitief uit de lucht, samen waren die goed voor bijna 200.000 likes.

Ondertussen staat de pagina weer online. Het is Van Elst niet helemaal duidelijk waarom zijn pagina precies offline werd gehaald. Facebook geeft alleen een algemene melding dat er geklaagd was over content. Wie die klagers waren of waar ze precies over vielen weet niemand.

Nou ja, dat is niet helemaal waar. Eigenlijk weten we het natuurlijk wél: Nederland mijn Vaderland moest het ontgelden omdat het een nationalistisch-Nederlandse pagina’ is (en daar ronduit voor uit komt).
Opmerkelijk genoeg lijken de meeste posts op Nederland mijn Vaderland over mooie Nederlandse zaken te gaan. Er staan foto’s van de grote steden op, Nederlandse vlaggen, windmolens, en de Nederlandse cultuur wordt verheerlijkt. Ook staan er posts op over overwinningen van Nederlandse atleten. Op het eerste gezicht zie ik verder geen racistische opmerkingen — in ieder geval niet van de moderators — en ook geen andere content waar mensen echt aanstoot aan kunnen nemen.

Kortom, als je als Facebook zijnde dan een ‘nationalistische’ pagina wilt aanpakken lijkt Nederland mijn Vaderland mij precies de verkeerde pagina om mee te beginnen.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/07/nationalistische-pagina-nederland-mijn-vaderland-tijdelijk-offline-gehaald-door-facebook/

Advertenties