Loyaliteit van Turkse Nederlanders toont falen van multiculturele samenleving!

2016-07-16 16:27:57 ROTTERDAM - Nederlandse Turken betogen bij de Erasmusbrug in Rotterdam tegen de mislukte staatsgreep in Turkije. ANP MARTEN VAN DIJL

2016-07-16 16:27:57 ROTTERDAM – Nederlandse Turken betogen bij de Erasmusbrug in Rotterdam tegen de mislukte staatsgreep in Turkije.

Veel Turkse Nederlanders hebben zich de afgelopen weken laten zien als verlengstuk van het regime van Recep Tayyip Erdogan. Het toont andermaal aan dat het multiculturalisme heeft gefaald.

De teleurstelling in de multiculturele samenleving is alom. Zelfs de linkse multiculturele gelovigen beginnen zich af te vragen of het multiculturalisme een werkbaar maatschappelijk concept is. Er is soms een onoverbrugbare kloof tussen feiten en idealen.

In de voorbije weken is iedereen getuige geweest van de wreedheid van het islamisme van eigen bodem. Ze komen niet uit een ander continent. Het zijn moslimjongeren geboren in een Europese stad, die zich bij de jihadisten aansluiten om op verschrikkelijke wijze aanslagen te plegen op onschuldige burgers en overheidsdienaren.

Veel Turken in Nederland blijken tiran te steunen
Niet alleen de jihadisten van eigen bodem, maar ook een aanzienlijk deel van de Turken heeft in de afgelopen weken laten zien waar hun hart en ziel daadwerkelijk ligt: in Turkije. Hier gebruik ik het begrip Nederturken niet, omdat ze zich vooral als Turk, en niet als Nederlander hebben gedragen.

Regelmatig werd de Turkse gemeenschap juist als een goed voorbeeld van integratie genoemd. Maar als puntje bij paaltje komt, blijkt dat een flinke groep Turken bereid is om voor zijn echte vaderland, namelijk Turkije, achter een tiran te staan. Om misverstanden te voorkomen, wil ik toch nog benadrukken dat hier de betrokkenheid bij het land van herkomst niet ter discussie staat.

Lees hier het artikel:
Elsevier.

Advertenties