HET SMERIGE SPEL VAN KLIJNSMA M.B.T. DE EU PENSIOENRICHTLIJN!

Klijnsma.verrader

IK bepaal jullie pensioenen!

Staatssecretaris Klijnsma probeerde de Kamer BEWUST buitenspel te zetten over EU-pensioenrichtlijn!

De schandalige actie van staatssecretaris Klijnsma om een belangrijk EU-besluit pas 24 uur van tevoren beschikbaar te maken voor de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer pikte het niet dat Jetta Klijnsma de richtlijn van 100 pagina’s pas 1 dag vóór het besluit beschikbaar maakt.
Het gaat om een richtlijn over pensioenfondsen in de EU met ingrijpende veranderingen, een document van wel 100 pagina’s lang.

Het is natuurlijk volstrekt onmogelijk dat Kamerleden alle ins en outs van zo’n enorm stuk tekst binnen een dag kunnen analyseren.Wat het nog erger maakt, is dat de actie van Klijnsma BEWUST lijkt te zijn geweest: de informatie was al op 15 juni bekend, maar pas gisteren maakte ze het bekend aan de Kamer.
Ze heeft er dus zo lang mogelijk mee gewacht – je zou bijna denken dat er dingen in die EU-pensioenwet staan die Klijnsma liever verborgen wilde houden.

Ook op de inhoud van de richtlijn is trouwens genoeg aan te merken. De richtlijn gaat over pensioenfondsen in de EU – maar liefst 60 procent van dit geld ligt bij de steenrijke Nederlandse pensioenfondsen. Zo’n richtlijn gaat dus vooral ten koste van Nederland. Bovendien wordt Duitsland uitgezonderd door de maatregel, een vreemde en ongelijke situatie. De richtlijn maakt het mogelijk dat Nederlandse pensioenfondsen zich in het buitenland vestigen zonder dat De Nederlandsche Bank er voldoende toezicht op heeft. Bovendien heeft Nederland geen vetorecht als onze pensioenfondsen willen vertrekken naar Malta of Cyprus – en willen profiteren van de soepelere regels aldaar.

Het kan niet zo zijn dat een staatssecretaris zomaar de macht van ons parlement probeert te omzeilen door een richtlijn pas kort van tevoren bekend te maken. Zoiets is gewoon onacceptabel!

RP: Dit is toch duidelijk het bewijs dat onze “Staatssecretaris” Klijnsma een grote Volksverraadster is!

Bron: http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/06/staatssecretaris-klijnsma-probeert-kamer-buitenspel-te-zetten-over-eu-pensioenrichtlijn-wordt-in-de-hoek-gezet/

Advertenties