De kiezer is niet boos: de kiezer rouwt

         Wij hebben het Westen gebouwd en we laten het ons niet afpakken!
We zitten in de fase 3: boosheid. De kiezer wil zijn welvaart, geluk en veiligheid terug. En de kiezer eist dat politici dit voor ons gaan regelen. Anders dan bij rouwen over het verlies van een mens is het Westen nog niet dood. En daarom is er nog de kans om niet in de fase van berusting terecht te komen.

OpinieZ

Aan de lopende band verschijnen er artikelen waarin er wordt gesproken over de boze witte kiezer. Deze boosheid is onderdeel van iets groters. De kiezer is namelijk ongemerkt aan het rouwen. Aan het rouwen over de uitverkoop van de westerse waarden, het gebrek aan welvaartsgroei en de kwaliteit van onze politici.

Omslag
Tot de jaren negentig van de vorige eeuw was er een algemeen Westers gevoel dat iedere volgende generatie het beter zou krijgen. De wereld kwam aan onze voeten te liggen met goedkope vluchten, gratis studies, hypotheken werden makkelijk verstrekt, internet opende alle informatie met een muisklik en we gingen steeds vaker op vakantie. Toen kwam 9/11, de financiële crisis, islam-terrorisme sloeg toe, de wereld werd onveilig en guur. Ons zuurverdiende Nederlandse geld werd uitgegeven aan de EU en Griekenland werd gered. De pensioenen werden gekort, huizenprijzen daalden, de overheidsuitgaven stegen door en de koopkracht daalde jaren.

Meer ellende

View original post 397 woorden meer

Advertenties