Heeft AFSHIN ELLIAN een black out gehad?

jihadisme

In een Elsevier-artikel van Ellian (Het Westen moet jihadisme bestrijden zonder religie) lees ik als slotzin:
“Juist om een godsdienstoorlog tussen het Westen en de jihadisten te voorkomen, moet het Westen de confrontatie met jihadisten in seculiere, religie-neutrale bewoordingen en daden aangaan”.

Ellian schrijft regelmatig heel zinnige dingen, maar dít? Ik verdenk hem nu van een ernstige vorm van angstige politieke correctheid. Wereldse taal? Religie-neutraal?
Hoe kun je de jihad nu loszien van het mohammedanisme, van de islam?
En zou je dat niet onder woorden moeten brengen om een godsdienstoorlog te voorkomen? Quatsch, Ellian.

-Ten eerste is de islam geen ‘godsdienst’ maar een moorddadige veroveringsideologie die beschikt over slechts een uiterst dun sausje godsdienstigheid, een sausje dat de ‘gelovigen’ middels allerlei dreigementen binnenboord moet houden. Daarover zou je eventueel nog van mening kunnen verschillen.

– Maar waarover je beslist NIET van mening kunt verschillen is, dat áls je de islam inderdaad als godsdienst wil beschouwen, je de jihad, de jihadisten, daarvan niet los kunt zien, zeker al niet omdat ze bij elke aanslag hun ‘allah’ uitvoerig aanroepen.

Die overduidelijke binding tussen de vermeende ‘godsdienst’ islam en het jihad-terrorisme zou je dan niet moeten (be)noemen volgens Ellian? Om een godsdienstoorlog te voorkomen? Nogmaals: Quatsch!

Die oorlog is al aan de gang Ellian. Al zo’n 1400 jaar zelfs. Dat wéét je. Zwak praten, huichelachtig voorzichtig praten, politiek correct praten door zaken weg te laten, zal daar geen flikker aan veranderen. De islam gaat toch wel door met het oorlog voeren tegen welke andere godsdienst dan ook.

“We zijn in oorlog met de islam” roepen sommigen in het Westen. Helemaal juist!
Als je dan je eigen oorlogskrachten niet inzet, kun je niet van ‘oorlog’ spreken, maar van het ondergaan van een bezetting!

Het is oorlog ja. Zo snel mogelijk de eigen strijdkrachten mobiliseren dan!
En geen kletspraatjes houden die aan de waarheid vér voorbij gaan.

Frans Brassens
1 augustus 2016

Advertenties