Politie onderzoekt melding van homogeweld Groningen

politie groningen

De politie onderzoekt een vechtpartij in een café in de binnenstad van Groningen, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Twee groepen jongeren gingen met elkaar op de vuist. De aanleiding is nog niet bekend. Beide kampen gaan aangifte doen, meldt de politie.
De zaak kreeg zaterdag volop aandacht in Groningse media, doordat één slachtoffer en zijn moeder de publiciteit hadden gezocht. Zij zeggen dat hij het mikpunt was van antihomogeweld; hij zou om zijn geaardheid door zes man in elkaar zijn geslagen. Volgens de politie ligt de zaak genuanceerder en heeft deze man juist als eerste klappen uitgedeeld.

Ook voelde de man zich door surveillerende agenten afgescheept doordat hij niet direct aangifte kon doen, maar gevraagd werd daarvoor maandag terug te komen. Volgens de politie is dat gebruikelijk in een drukke uitgaansnacht. De politie zegt vooralsnog geen aanwijzingen te hebben voor antihomogeweld, maar denkt eerder aan regulier uitgaansgeweld. Maandag worden van beide partijen de aangiften opgenomen en wordt onderzoek gedaan.

‘Vieze homo’
Tegen RTV Noord zei de homoseksuele man zaterdag dat hij door zes mannen in elkaar was geslagen en daardoor een hersenschudding heeft. Het slachtoffer, de 26-jarige Richard van der Heide, werd naar eigen zeggen in een café eerst voortdurend aangekeken door een man. Toen Van der Heide vroeg waarom, zei de man: ,,Je bent gewoon een vieze homo” en gaf hem een duw.

Vrienden van de man mengden zich er ook in en sloegen en schopten het slachtoffer. Terwijl hij korte tijd bewusteloos was, werd zijn telefoon gestolen, aldus Van der Heide.

http://www.ad.nl/binnenland/homo-door-zes-mannen-in-elkaar-geslagen-in-groningen~a419a12e/
(lees vooral ook de reacties)!