“Kleine aanvulling op het nieuws van gisteren : islamitische patiënt schiet dokter dood in Berlijns ziekenhuis”

Police stand outside the university clinic in Steglitz, a southwestern district of Berlin, July 26, 2016 after a doctor had been shot at and the gunman had killed himself. REUTERS/Hannibal Hanschke

Ziekenhuis Berlijn

Het ‘M’ woord zoveel mogelijk vermijden en al helemaal de islam er buiten houden graag.

Politie onderzoekt 4 aanslagen in Duitsland in één week tijd.
Een man die het vuur opende dinsdag in een ziekenhuis in Berlijn, het doden van een arts en vervolgens een zelfmoord is de meest recente dodelijke schietpartij waar Duitsland mee te maken kreeg, volgens de onderzoekers.

De Berlijnse politie melde in eerste instantie dat de dokter levensbedreigende verwondingen had, maar later zei men dat hij was overleden. De politie meldde dat ze nog aan het onderzoeken zijn om de toedracht te achterhalen, maar er was geen indicatie van een “terroristische achtergrond” bij de aanval.

De schietpartij had als slachtoffer de chirurg van het Benjamin Franklin-ziekenhuis in de zuidwestelijke wijk Steglitz. De schutter was een patiënt, volgens de politie. (AFP)
De aanval was op dezelfde dag dat de top van de veiligheidsambtenaren in het land opriep tot strengere screening van asielzoekers. Zij kondigden de inzet van meer politieagenten aan ten gevolgen van de laatste vier grote aanslagen in het land in de tijdsspanne van slechts een week. Twee van deze laffe aanslagen werden door de extremistische islamitische staat terroristen geclaimd.

Thomas Strobl, de minister van Binnenlandse Zaken van Baden-Wuerttemberg, waar een vrouw werd gedood door een Syrische aanvaller zondag, eiste ook een hardere houding ten opzichte van asielzoekers.

Bron: https://fenixx.org/2016/07/27/kleine-aanvulling-op-het-nieuws-van-gisteren-islamitische-patient-schiet-dokter-dood-in-berlijn-ziekenhuis/

Advertenties