TURKSE ISLAMIETEN LIETEN EN LATEN ZICH WEER EENS VIES IN DE KAART KIJKEN!

turkcitaat

Aydin Peksert, raadslid van de islampartij Nida in de gemeente Rotterdam, lag eerder al bij Leefbaar Rotterdam onder zwaar vuur, nadat hij zich een totaal niet geïntegreerde Turk had betoond en een opgewonden turkentoespraak had gehouden na de (inmiddels door zeer velen als door Erdogan zélf opgezette ‘false flag’ (h)erkende) ‘coup’ in Turkije. Nu bemoeit ook de landelijke politiek zich met deze alles onthullende toespraak.

BNR vertaalde deze, zo lees ik bij Elsevier, en daaruit (en uit een bijgaand filmpje) blijkt dat Peksert tegen de demonstranten heeft GESCHREEUWD dat zij allemaal ‘vertegenwoordigers van de republiek Turkije’ zijn. Peksert had het daarbij ook nog over over Turkije als ‘MIJN LAND’ en sprak over ‘ONZE LEIDER ERDOGAN’.

Duidelijker kan Peksert het in die toespraak niet aangeven: Turken zijn dus in geen enkel opzicht Nederlanders, voelen zich ook niet zo (uitzonderingen daargelaten) en velen horen dús niet in Nederland thuis. Want dan zou je toch wel wat meer ‘Nederland’ in je donder moeten hebben. Dat laatste is dan míjn (door vertoonde feiten en niet alleen door die toespraak, gerechtvaardigde) conclusie.
NOG EEN ‘WETENSWAARDIGHEIDJE’:

NIDA zelf maakte óók een vertaling van wat Peksert ‘gezegd en bedoeld’ heeft. En raad eens? In die vertaling is de uitspraak ‘míjn land en ónze leider’ WEGGELATEN.
Waaruit blijken mag dat deze niet-Nederlandse groepering Nida -achteraf en te laat- wel besefte dat ze problemen zouden krijgen door zich zó ongegeneerd als Turken te manifesteren. Want het betreft natuurlijk niet slechts die éne turk Peksert.

Men wringt zich nu in allerlei bochten, huichelt en bedriegt, en daar denkt Nida kennelijk goed in te zijn.
Maar hoe DOORZICHTIG zijn hun verhaaltjes die de schade moeten beperken. En hoe dóm is men dat men niet beseft dat dat ongeloofwaardige ‘gehannes’ het alleen nog maar erger maakt?
Ik zie deze partij (2 zetels in de gemeenteraad) voortaan maar definitief als een infiltrantenpartij. Dat gezichtspunt hebben ze aan zichzelf te wijten.

Frans Brassens
23 juli 2016