Klopjacht na dodelijke schietpartij in winkelcentrum München

HET KOMT STEEDS DICHTERBIJ!

Germany Munich Shooting.JPEG-cd8ac.jpg

Germany Munich Shooting.JPEG-02551.jpg

 

UPDATE 00:18 uur – Bij een schietpartij in een winkelcentrum in het noorden van München zijn vrijdagavond zeker acht doden en meerdere gewonden gevallen. De politie onderzoekt of een negende dode mogelijk een van de daders was. Lees onder dit artikel ons live blog.

De politie heeft een klopjacht geopend op mogelijk meer daders. De hele avond werd gezocht naar drie verdachten die bewapend zouden zijn met ’lange geweren.’

Over een mogelijk motief voor de terreurdaad, zoals de politie het noemt, is weinig bekend. Meerdere media quoten een ooggetuige, die over een schutter zegt: „Hij schreeuwde ’schijtbuitenlanders!’, laadde zijn wapen en schoot.” Volgens de politie zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat de aanslag een islamitische terreurdaad is.

Mogelijk pleegde een van de daders zelfmoord toen de politie hem probeerde te arresteren. Volgens weekblad Focus schoot de man zichzelf door het hoofd. De politie bevestigt dat een dode man, die op enige afstand van het complex werd gevonden, mogelijk bij de daders hoorde. Hij droeg groene kleren en een rode rugzak. Volgens getuigen zag een van de schutters er ook zo uit. Om risico’s uit te sluiten zet de politie nu een robot in om uit te vinden of er explosieven in de bagage zitten.

Wapen
De schietpartij vond even voor 18.00 uur plaats. Eén of meerdere schutters schoten in het wilde weg om zich heen in het Olympia Einkaufzentrum aan de Hanauer Strasse. Ooggetuigen vertelden de politie dat zij drie daders telden. Vrij snel kwam het bericht dat de schietpartij voorbij was, maar dat de dader, mogelijk met handlangers, op de vlucht is. Eenheden kwamen massaal ter plaatse bij de McDonald’s, waar de schietpartij begon.

Lees hier verder.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/26273533/__Schietpartij_in_Munchen__.html