Beschermt de overheid haar burgers nog?

         Een overheid die haar belangrijke taak verwaarloost, nl. het waarborgen van de veiligheid en geborgenheid van de burgers, geeft zich gewonnen aan de krachten die parallelle samenlevingen willen bevorderen. Dat moeten we niet laten gebeuren!

OpinieZ

Het is een bijna afstompend ritueel geworden. Na die verschrikkelijke, islamitisch geïnspireerde aanslag in Nice kregen we alweer onmachtige verklaringen van ontzetting en van medeleven, van bijna radeloos lijkende politici en staatshoofden.

Terrorisme
NAVO-chef Stoltenberg: “Deze aanval was gericht op onschuldige mensen en op de kernwaarden van de NAVO. Maar terrorisme zal nooit de democratie, vrijheid en open samenleving verslaan.” “Terrorisme”? Wie zijn dat? Waarom durft niemand het beestje bij de naam te noemen? Waarom wordt de vijand angstvallig met: ‘terrorisme’, ‘fanatisme’ (Hollande) omschreven? Zolang dat gebeurt zal de oorlog nooit gewonnen worden. Want dat is het.

Exorcisme
De Belgische politicus Dedecker (Knack, 17 juli): ‘We verdrinken in politieke correctheid en verslikken ons in de vrijheid van godsdienst’ en “Ik heb genoeg van de banale oorlogsretoriek van het Frans onderdeurtje François Hollande. Exorcisme van de eigen onmacht om de regie van de angst beheersbaar te houden en…

View original post 458 woorden meer

Advertenties