Erdoğan organiseerde eigen coup. Reconstructie.

          Waarom landde Erdogan in Istanbul? Liep hij echt zo’n groot risico? Nee, hij wist dat hij de situatie helemaal naar zijn hand had gezet. Het was een nep-coup, gepleegd door enkele ongevaarlijke soldaten die erin geluisd waren.
Het lijkt er inderdaad sterk op dat Erdogan dit van te voren wist! En alle linkse islamofiele regeringen juichen om deze zgn. “democratische” overwinning!

E.J. Bron

Screenshot_4

(Door: Joost Niemöller)

We keken gisternacht naar een merkwaardig spektakel. Het leek in eerste instantie op een klassieke militaire coup. De vergelijking met Egypte werd al snel getrokken. Maar, zoals Afshin Ellian uiteenzette op de website van Elsevier: Dit leek helemaal nergens op. Het was op zijn hoogst een wanhoopspoging. En het is vooral een uitgelezen moment voor Erdoğan om zijn dictatorschap nog steviger te vestigen. En dus zijn islamiseringsagenda verder door te voeren.

Bij een coup dien je gelijk de regeringstop vast te zetten, en middels een overmaat aan militaire aanwezigheid de bevolking in eerste instantie te weerhouden om in opstand te komen. Ook moeten de media direct in handen worden genomen. Maar van dit alles gebeurde maar een beetje.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso” en “Wachteres”)
Joost Niemöller

View original post

Advertenties