Breaking News! ’Poging tot staatsgreep Turkije!

Turkse leger: we hebben de macht overgenomen

Het Turkse leger laat weten dat het de macht heeft overgenomen en dat “handhaving van de wet” de hoogste prioriteit heeft.

Ook tanks bij vliegveld Istanbul

Behalve vrachtwagens in Istanbul en straaljagers boven Ankara en Istanbul, zijn er volgens de Turkse televisiezender NTV ook tanks gezien bij het vliegveld van Istanbul.

Premier Yildirim houdt vol dat de democratisch gekozen regering nog steeds aan de macht is. Hoe groot de opstand in het leger is, is nog onbekend. President Erdogan heeft nog niet van zich laten horen

 

ISTANBUL – In Turkije dreigt een militaire coup of iets dat daar op lijkt. Dat meldde de premier Binali Yildirim via de lokale televisie. Volgens de eerste minister doet een deel van het leger kennelijk een poging om de macht te grijpen. Hij sprak van een poging tot een coup.

Vrijdagavond blokkeerden militaire voertuigen de twee bruggen over de Bosporus in Istanbul. Tegelijkertijd kwamen er berichten over schoten die waren gehoord in de hoofdstad Ankara. Ook meldden ooggetuigen dat er straaljagers en helikopters over de Turkse hoofdstad vlogen.

Yildirim riep de bevolking op rustig te blijven. Hij zei dat de veiligheidsdiensten alles deden wat nodig is om de rust te herstelen. Diverse bronnen op Twitter melden ook dat de Turkse staatszender TRT is overgenomen door de militairen. Ook het vliegveld Istanbul Airport is overgenomen door het Turkse leger, wordt gemeld op het sociale medium.

Inmiddels meldt de premier dat het gaat om een mislukte poging tot een staatsgreep.

Bekijk hier de foto en video.
Army has been deployed across #Istanbul, blocking two key bridges .. Jets flying over Ankara.. No known reason yet!
(Het leger is ingezet in Istanbul, en blokkeren twee belangrijke bruggen… Jets vliegen over Ankara… Reden niet bekend.)

Telegraaf

Bekijk hier de video’s:

http://nos.nl/liveblog/2117875-poging-tot-staatsgreep-in-turkije.html