PVV NA UITSPRAAK NCTV: ‘RUTTE IS TERREURVRIEND’

wilders-en-rutte02

De NCTV erkent dus dat er terroristen meereizen met de vluchtelingen. In Europa zouden zich verschillende IS-cellen bevinden die bereid zijn een aanslag te plegen.

Ook in Den Haag is uiteraard gereageerd op het nieuws dat tientallen terroristen met vluchtelingen meereizen naar Europa. Geert Wilders noemt premier Rutt zelfs een ‘terreurvriend’.

Naar aanleiding van de uitspraak van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof, heeft de PVV Kamervragen gesteld. De partij vraagt Rutte de Nederlandse grenzen te sluiten en de AZC’s hermetisch af te sluiten. Terloops wordt Rutte nog een terreurvriend genoemd: ‘Waarom gedraagt u zich als een vijand van het Nederlandse volk en een terreurvriend?’

D66 geeft in een reactie aan dat er zorgen zijn om de uitspraken van de NCTV, ze noemen deze ‘ernstig’. De partij legt in een verklaring uit dat ze een sterke Europese grens- en kustwacht willen. Ook zijn er zorgen over het identificatieproces bij de Integratie- en Naturalisatiedienst (IND). Die zou volgens D66 niet op orde zijn. De maatregelen die staatssecretaris Dijkhoff aankondigde worden aangehaald. D66 wil weten of die maatregelen voldoende zijn.

De NCTV erkent dus dat er terroristen meereizen met de vluchtelingen. In Europa zouden zich verschillende IS-cellen bevinden die bereid zijn een aanslag te plegen. Of die cellen zich ook in Nederland bevinden kan de NCTV niet vaststellen, maar ook niet uitsluiten. Eerder gaf de NCTV aan dat er geen aanwijzingen waren dat terroristen meeliften op de vluchtelingenstroom.

http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/10307848/d66-wil-sterkere-grenswacht-europa-pvv-noemt-rutte-terreurvriend

Advertenties