REALISTISCHE LEZERSREACTIES (DEEL 24)

Reactions

Vervolg op: https://eunmask.wordpress.com/2016/04/25/realistische-lezersreacties-deel-17/

Sjef Smeets, 5 juli 2015

Heertje van Rijn, als staatssecretaris verantwoordelijk voor de ouderen zorg is verbolgen over het feit dat de verzorgingshuizen zo slechte zorg leveren.

Nakende nondeju wat zijn ze stom. Iedereen wist dit al ver van tevoren, maar het bleef stil in de Ivoren-toren der Politiek.

Eerst schrappen ze de ouderen zelfs het kleinst mogelijk laagte vet van de botten en bezuinigen ze op de verkeerde plekken en als men dan ziet dat het echt verkeerd gaat geven ze weer een plakje ham als broodtroost, zodat de oudjes net niet dood gaan, maar de plezier uit het leven door dit Kabinet zijn kwijtgeraakt.

Nakend nondeju wat zijn wij stom, wat zijn wij alleen stom.

Lees nog eens dit leuke stuk dat helemaal hoe Nederland geleidt wordt.

“Management is een ziekte”.

Een Nederlandse firma had een roeiwedstrijd tegen een Japanse firma georganiseerd.
De wedstrijd zou met een achtmansboot op de Maas worden gehouden.
Beide equipes trainden lang en hard om zo goed mogelijk voor de dag te komen.
Toen de grote dag kwam waren beide teams topfit.

Toch wonnen de Japanners met een voorsprong van één kilometer.
Het Nederlandse team was zwaar aangeslagen.
De oorzaak van deze vernietigende nederlaag moest absoluut boven water komen.
Het top management liet een projectteam vormen om het probleem te onderzoeken en om aanbevelingen te doen.

Na langdurig onderzoek bleek dat de Japanners zéven mensen hadden die roeiden en dat er één man stuurde, terwijl in het Nederlandse team één man roeide en er zéven stuurden.
De leiding nam een adviesbureau in de arm voor een studie over de structuur van het Nederlandse team.
Na enkele maanden van inspanningen kwamen de adviseurs tot de slotsom dat er teveel mensen stuurden en te weinig roeiden.

Om de volgende nederlaag te voorkomen werd de structuur ingrijpend veranderd;
Er kwamen nu vier stuurlieden, twee hoofdstuurlieden, een stuurmanager en er werd een prestatie-waarderingssyssteem ingevoerd om die éne roeier nog meer te stimuleren.
Het jaar daarop wonnen de Japanners weer, nu met een voorsprong van twéé kilometer.

Het management ontsloeg daarop de roeier wegens slechte prestaties, verkocht de roeispanen en stopte verdere investeringen in een nieuwe roeiboot.
Het adviesbureau werd geprezen, en het resterende geld werd onder het management verdeeld.

Dit stuk heeft in het jaar 1994 ergens in een personeelsblad in de regio Nijmegen gestaan..

Het lijkt erop dat we de afgelopen veertig jaar mensen hebben opgeleidt aan zowel HBO als Universiteiten die de normen en waarden nooit geleerd hebben die onze ouders wel bezaten.
Fnuikend is het ook dat wij Nederlanders blijkbaar een gemiddeld IQ hebben van 86 maar dat het wereldwijd zo slecht over kwam dat ze het maar opgerekt hebben naar een IQ van 100.

Hoe kan het anders dat er zoveel stomme fouten gemaakt worden – denk aan de tunnel A73 en de HSL en Betuwelijn – terwijl het de zo oppermachtige intelligentie van de studenten is afgebroken tot het IQ van een Paddenstoel.

Fouten die voorkomen hadden worden, worden telkens en met zeer grote regelmaat weer gemaakt en dat voornamelijk door de politieke partijen. En ze komen er allemaal mee weg en het raakt ze persoonlijk totaal niet. Ja voor de camera doen ze zielig en begrijpen ze de onrust onder de burgers wel, maar als eenmaal de cameraploeg weg is steken ze een dikke vinger op naar de burger.

Nakende nondeju wat zijn wij stom. Stom, dat we dit nog langer accepteren en de boel nog niet plat gelegd hebben. Nederland in de uitverkoop en de zorg voor ouderen terminaal.

Hoe is het ontstaan. Als je ziet dat diverse Kabinetten, waarbij Rutte wel koploper is om de boel te belazeren, als het management van zorginstellingen en ziekenhuizen naar Den Haag kijkt en de leiders zien dat de politiek de boel vernacheld en bedonderd dan volgt automatisch dat managers op een lager niveau exact zien hoe je de boel moet bedonderen en uitkleden.

Goed voorbeeld doet goed volgen, alleen is dit niet goed maar behoorlijk schandalig.

Nederland staat aan de rand van de afgrond en slaapt verder,

Nakende Nondeju wat zijn wij stom.

Prof.Dr.Mr.Ir, Sjuul Punaise, mDJ

Autodidactisch politiek filosoof
Exclusief columnist voor ziekvandepolitiek.nl

Advertenties