Nederland wordt steeds achterlijker…

efteling

Actiegroep: Efteling moet racistische attracties aanpassen!

Sommige attracties in pretpark De Efteling zijn racistisch. Dat vindt actiegroep ‘Stop Oppressive Stereotypes’, die zich in een open brief heeft beklaagd over het park. De Efteling heeft aangegeven met de initiatiefnemers in gesprek te gaan.
Initiatiefnemers van de actiegroep, die tot vanochtend zo’n 190 likes kreeg op Facebook, stuurden vrijdag een open brief aan het pretpark. Daarin stellen ze dat attracties als Monsieur Cannibale en Carnaval Festival ‘uiterst kwetsend en racistisch’ zijn. De actiegroep dreigt met acties in het park als de ‘onderdrukkende stereotyperingen’ niet verdwijnen.

Monsieur Cannibale ligt onder vuur vanwege een donkere kannibaal in het middelpunt van de molen. Carnaval Festival kreeg commentaar vanwege Aziaten met spleetogen en vanwege vijf Afrikaanse bosjesmannen.

,,We willen graag een dagje uit zijn voor iedereen, ongeacht geslacht, ras, politieke voorkeur of seksuele voorkeur”, zo zegt een woordvoerder van de Efteling. ,,Daarom willen we graag horen wat in dit geval de pijnpunten zijn.”

http://www.bndestem.nl/algemeen/binnenland/actiegroep-efteling-moet-racistische-attracties-aanpassen-1.6167902

RP: Dit soort gestoorden ga je toch niet serieus nemen?

Advertenties