Leve Hollandistan!

Zwembad De Meer in Culemborg wordt een moskee!

culemborg

De Vereniging Islamische gemeenschap Culemborg koopt het oude zwembad voor 410.000 euro. Het college van burgemeester en wethouders heeft de koop na een inschrijvingsprocedure gegund aan deze organisatie.

De richtprijs van de gemeente was 390.000 euro. In totaal waren er drie inschrijvingen: ook evangelische gemeente De Schuilplaats en bewonersinitiatief Stichting De Meer hebben een bod gedaan. De laatste groep wilde van het oude pand een huis voor de stad maken met diverse functies zoals een werkplaats voor jongeren, zalencentrum en een wellnessonderdeel.

De vereniging heeft nu een moskee aan de Ridderstraat, maar is al jaren op zoek naar een andere ruimte. Aan één van de beoordelingspunten van de gemeente voldoen alle drie de inschrijvers, namelijk hergebruik van het oude pand. Waar bij De Schuilplaats en de islamitische vereniging vooral functies worden verplaatst – ze zitten beide al in Culemborg – voegt Stichting De Meer iets nieuws toe aan de stad.

Hoewel dat wordt gewaardeerd, heeft het college toch besloten dat het plan van de Vereniging Islamitische gemeenschap Culemborg het best is. Bij de beoordeling van de plannen werd ook gekeken naar zaken als financiën, visie en duurzaamheid.

http://www.ad.nl/rivierenland/culemborg-moskee-in-zwembad-de-meer~a0593008/

Advertenties