De puinhopen van de Nederlandse politiek.

arjan-gelder

Arjan Gelder

Onze overheid trekt zich steeds verder terug. Mensen kunnen vaak geen kant meer op en worden dan depressief. Uiteindelijk kan dit leiden tot zelfdodingen, inmiddels honderden per jaar. Dat stelt Arjan Gelder, oprichter van de nieuwe politieke beweging Wil Nu en schrijver van het boek: “De puinhopen van de Nederlandse politiek.” (aan te bevelen!)

Zijn beweging vindt dat politici veel te veel opereren vanuit een ivoren toren, waardoor de kloof tussen de burgers en de volksvertegenwoordigers te groot is. Wil Nu vindt het opvallend dat het stemgedrag van de bevolking steeds in de laatste drie weken voor de verkiezingen wordt gevormd door middel van debatten, waarbij burgers ook nog worden gemanipuleerd.

Tijd voor nieuwe leiders

“Het Brexit van Groot-Brittannië heeft laten zien dat het tijd is in ons eigen land voor nieuwe leiders,” aldus Gelder. “Met onbezonnen reacties wordt er gereageerd zonder onderbouwing, zowel door onze premier Mark Rutte als Geert Wilders.”

(RP: Met dit laatste ben ik het niet eens. Wilders is heel goed op de hoogte van de consequenties van zowel een Brexit als Nexit. Maar hij laat zich niet inpalmen door allerlei doemscenario’s, waarmee links het volk probeert af te schrikken! Dit soort bangmakerij is alleen voor goedgelovigen)!
Lees dit interview maar: http://www.hpdetijd.nl/2016-06-22/nexit-en-soevereiniteit-typisch-wilders-interview/

Rutte zegt dat we moeten zoeken naar de beste oplossing voor een Brexit, terwijl Wilders een Nexit wil. De SP wil een referendum houden om te werken aan wijzigingen binnen het verdrag.

“Maar geen enkele partij heeft onderzoek gedaan en geanalyseerd hoe wij in de huidige situatie terecht zijn gekomen,” legt Gelder uit. “Niemand durft de vinger op de zere plek te leggen, hoe wij uiteindelijk in dit onzalige avontuur zijn gestort.” (RP: m.u.v. Wilders)

Hierbij kunnen we volgens hem ook stellen dat de Britten slimmer zijn geweest door niet in de euro te stappen. Hij voegt toe dat Gerrit Zalm daarbij een meer dan kwalijke rol heeft gespeeld door ons eenvoudigweg voor te liegen over de euro.
In zijn boek ‘De puinhopen van de Nederlandse politiek’ wil hij laten zien dat het ook anders kan. Hij schetst in het boek een beeld hoe ons mooie land langzaam maar zeker naar de knoppen wordt geholpen.

“Het doel is de huidige politici en beleidsmakers in de spiegel te laten kijken,” licht Gelder toe. Hij signaleert het vele onrecht binnen onze maatschappij, waardoor alleen al circa 500 mensen per jaar een eind aan hun leven maken.

Er moet een andere wijze van democratisch denken ontstaan door middel van digitale toetsing, vindt hij. “Politici zullen zich doorlopend moeten verantwoorden. Het moet over zijn met al die achterkamertjes. Als het niet staatsgevaarlijk is, moeten wij alles mogen weten. Transparantie bovenal!”

Advertenties