HOAX OP JOOP.NL. DRONKEN TIENER ZOGENAAMD MISHANDELD!

hoax

“Jongen vraagt racisten om op te houden met grappen maken, wordt mishandeld!” wordt met grote verontwaardiging op Joop.nl geplaatst.

De VARA website Joop.nl pakte drie weken geleden groot uit, want nu hadden ze toch iets om hun jarenlange racismecampagne te ondersteunen. Een vreselijke foto van een zwarte jongen die zwaar mishandeld leek te zijn. Vanwege racisme door Nederlanders! Kortom, het ideale Joop bericht.

Zonder enige terughouding bracht Joop.nl het dan ook, in een kop met chocoladeletters waar de Telegraaf zijn vinger bij af zou likken:

Een jongen uit Geesteren (Overijssel) zegt afgelopen vrijdag op de kermis ernstig mishandeld te zijn. Hij vroeg aan een aantal mensen die racistische grappen aan het maken waren om op te houden en dat werd hem niet in dank afgenomen. Op Facebook gaat er een post rond van zijn broer die op zoek is naar de daders. Zijn status is inmiddels meer dan 2400 keer gedeeld.

De jongen die aangevallen en in elkaar geslagen heeft moet een tandprothese en heeft allerlei andere verwondingen aan zijn gezicht en kaak opgelopen, omdat hij durfde op te komen voor zichzelf.

Joop.nl drukte ook nog een Facebook bericht af van de broer van het slachtoffer. Daarbij stonden de foto’s met zijn gehavende gezicht.

Politiebericht: met de WARE feiten: 

Niks racisme dus. James was dronken en zat op de fiets. Hij viel daar vanaf. Dan zie je er dus zo uit!

Wel had hij daarvoor ruzie gehad op de kermis. Dat kwam omdat James drank wilde stelen en daar ontstond ruzie over. Toen vielen er ‘ beledigende woorden.’ Tja, dat krijg je dan:

Zouden ze bij de redactie van Joop.nl nog enig schaamtegevoel kennen? Gaan ze hun berichtgeving rechtzetten? Maar, belangrijker nog: Gaan ze daar nog eens nadenken over hun eigen racismehysterie? Ik denk zomaar van niet. Ze zijn daar namelijk niet meer voor verstand vatbaar.

Joost Niemöller