Brexit: Hoe zuur zijn de druiven?

zure druien

Citaten over Brexit

TPO: 
‘Politici en commentatoren hebben openlijk het referendum veracht’
De Britten hebben mogen ondervinden wat het betekent om als volk een werkelijk belangrijke keuze te maken. Dat zullen ze niet snel vergeten. En ze zullen ook niet vergeten dat dit democratische recht de politieke klasse heeft doen trillen van angst.

Er staat te veel op het spel voor de elite in Brussel. Zo simpel is het en dan gaat het niet om uw belang, maar om het belang van de EU-oligarchen zelf.

NRC: 
Eurofielen: waarom toch zo slordig met de feiten? Waarom manipuleert u rapporten, sjoemelt u met cijfertjes en marchandeert u met beloftes? Als het gelijk echt aan uw kant staat, als de ‘redelijkheid’ van het project en de domheid van de tegenstanders echt zo duidelijk waren, dan hoeft u toch geen angst te hebben voor onderzoek, voor openheid, voor transparantie?

Onlangs flikte het opnieuw een ‘Coen Teulingsje’ door publicatie van een rapport waaruit moest blijken hoe desastreus een Brexit voor de Nederlandse economie zou zijn. Uittreding van het Verenigd Koninkrijk zou Nederland 10 miljard euro kosten, oftewel duizend euro per persoon. Duidelijke taal!
Wie de studie echter nader onderzoekt, stuit op een schokkend allegaartje onwetenschappelijke beweringen, cirkelverwijzingen en gissingen.

U bent toch zo ‘hoog opgeleid’? Kijk dan ook eens kritisch naar de eigen feiten. We spreken elkaar vast snel weer – bij het debat over een NEXIT bijvoorbeeld. We verheugen ons.

Tja hel volk blijkt toch slimmer dan dat de Eurofielen dachten!