Politie in Europa: ‘Huidige vluchtelingenbeleid is een catastrofe’!

politie.asielz.

‘Er dreigt direct gevaar voor politiemedewerkers’

Politiediensten in Europa weten geen raad meer met het huidige toelatingsbeleid voor vluchtelingen. Dat blijkt uit een peiling van de Europese Politievakbond (EPU) onder politiemensen uit verschillende Europese landen, waaronder Nederland. BNR bericht daar woensdag over.

Volgens de EPU is er een schrijnend tekort aan menskracht, middelen en gebrek aan organisatie. Politiediensten in Nederland, Duitsland, Spanje en enkele Balkanlanden zijn volgens het onderzoek van de EPU onderbezet én onvoldoende uitgerust om grote stromen vluchtelingen te kunnen verwerken en screenen. De Europese politievakbond stelt zelfs dat er direct gevaar dreigt voor politiemedewerkers – ook in ons land. Agenten noemen het huidige toelatingsbeleid voor vluchtelingen ‘een catastrofe’.

Quotes uit het onderzoek (via BNR):

“Enkele andere opvallende uitkomsten uit de peiling: politiemensen zien veel IS-aanhangers meekomen met de vluchtelingenstroom, met name uit Syrië. Ook andere terreurverdachten komen Europa in, zo blijkt veelvuldig uit de bevindingen, evenals criminelen uit Marokko en Algerije.

Ook vrezen de politiemensen meer sociale onrust als er niet direct door de politiek wordt ingegrepen. Vertrouwen in de politiek hebben de agenten echter allerminst: een veel gehoorde klacht is het wegkijken van de politiek en dat politiemensen massaal aan hun lot worden overgelaten.”
Anp/TPO

http://nieuws.tpo.nl/2016/06/22/politie-europa-huidige-vluchtelingenbeleid-is-catastrofe/

Advertenties