Aanhangers ‘IS’ roepen op tot aanslagen bij Gay Pride!

gaypride

Amsterdam wees Waakzaam!

Al-Thabaat, een groepering die terreurorganisatie islamitische staat steunt, roept aanhangers op aanslagen te plegen tijdens Gay Pride-evenementen. Via affiches moedigt de beweging ‘lone wolves’ aan om ‘ongelovige sodomieten’ te vermoorden.

De komende tijd worden in verschillende landen Gay Pride-evenementen georganiseerd. Op 23 juli wordt in Amsterdam de 21ste editie van de Gay Pride gehouden. Op het evenement kwamen vorig jaar honderdduizenden bezoekers af.

,,Deze maand is het Pride-maand. Er lopen genoeg sodomieten rond”, valt te lezen op een van de affiches van al-Thabaat op de app Telegram, een soort WhatsApp. ,,Kies een doelwit en begin met schieten.” Omar Mateen, die een bloedbad aanrichtte in een homoclub in Orlando, wordt geprezen als voorbeeld.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zegt op de hoogte te zijn van de publicaties. ,,We volgen internationale ontwikkelingen op de voet”, zegt een woordvoerder. ,,Dit soort informatie wordt meegenomen bij de beveiliging van de Gay Pride in Amsterdam. De gebeurtenissen in Orlando hebben laten zien dat daar genoeg reden toe is.”

http://www.ad.nl/dossier-amsterdam/is-aanhangers-roepen-op-tot-aanslagen-bij-gay-pride~a2900da5/

Advertenties