Rutte zegt in Kamer vandaag het Oekraïne-verdrag gewoon te ondertekenen! Iedereen slaapt.

Rutte.dag

Het volk wordt ALWEER genegeerd en belazerd! Het referendum was dus een wassen neus, alleen een zoethoudertje!

Door Joost Niemöller

Zojuist ging premier Rutte in het Vragenuurtje in de Tweede Kamer weer verder met dat onwaarschijnlijke geschutter van hem. Gisteren zei hij in de Ridderzaal voor een zaal vol parlementariërs uit Europa allerlei ferme dingen over het referendum en wat ermee te doen:

De premier noemde de uitslag van het referendum ,,desastreus” en zei dat hij ,,totaal, totaal, totaal tegen referenda over multilaterale overeenkomsten” is.
Volgens Rutte ,,slaat het nergens op” dat een land zo zijn wil oplegt aan de hele EU. Hij zei dat Nederland het referendum te danken heeft aan de ,,sociaaldemocraten” van zijn ,,geliefde coalitiepartner” de PvdA. Of Nederland het verdrag gaat ratificeren, staat volgens Rutte nog niet vast.

Vandaag kon hij daarover aangesproken worden door de Tweede Kamer. Rutte verscheen in de Kamer. Maar ons parlement bleek weer eens een schoothondje zonder tanden.

In de Kamer zei Rutte vandaag namelijk iets heel anders, namelijk dat het een complexe kwestie is, dat er veel dingen meespreken, zoals een mogelijk Brexit, en dat er een stem gegeven moet worden aan enig ongenoegen. Mist kortom. Maar gisteren verspreidde Rutte nu eens geen mist. Hij verklaarde gisteren dat hij niets had met het hele idee van een referendum, en wel hartgrondig niets, en dat dit allemaal te danken was aan zijn coalitiepartner de PvdA dat we daar nu mee opgescheept zaten. Waarom vond geen Kamerlid het nodig de premier erop te wijzen dat zulke uitspraken consequenties dienen te hebben, en welke moesten dat wel zijn?

Ook kwam niet boven water, wat Rutte toch duidelijk verspreidde: De premier is niet van plan te handelen in de geest van de referendumwet. Hij schuift alles op een steeds hoger plan, en het wordt er uiteraard alleen maar complexer op. Want met de dag spelen er meer dingen mee.

Maar dan het belangrijkste: Ook zei hij dat je als EU land je niet zomaar kon onttrekken aan enig multilateraal EU verdrag., En dat referenda dus ook helemaal niet geschikt zijn voor multilaterale verdragen. En daarmee gaf hij al aan wat hij gaat doen: dat verdomde verdrag met die failed state gewoon ondertekenen!

Waarom werd hij op dit punt niet hard aangevallen? Waarom zit iedereen te slapen?

http://joostniemoller.nl/2016/06/rutte-zegt-kamer-vandaag-oekraine-verdrag-gewoon-ondertekenen-iedereen-slaapt/