Signalen onweerlegbaar! EU breekt, als gevolg van illegale immigratie in tijden van Brexit

Door Joost Niemöller

Uit een gisteren door het invloedrijke Amerikaanse onderzoeksbureau PEW gepubliceerd onderzoek, blijkt dat Europeanen in hoog tempo steeds negatiever denken over de EU. De hier bijgevoegde grafiek van opiniepeilingen geeft een onweerlegbaar beeld. Overal daalt het vertrouwen in de EU en in veel gevallen is dat al ver voorbij het nulpunt gekomen. Of, zoals PEW het omschrijft: met dubbele cijfers daalt de sympathie voor de EU in een aantal landen.

EUbreekt

Overal in Europa zijn de Europeanen het meest negatief over de wijze waarop de EU omgaat met de ‘migrantencrisis.’ Gek genoeg zijn de Nederlanders daar nog het meest positief over, maar ook in Nederland is een grote meerderheid negatief.

Dat een Brexit nog eens extra negatief zal uitwerken op de EU, daar is ook een overweldigende meerderheid in Europa van overtuigd.

Het Europese Hof oordeelde gisteren dat illegale immigratie geen reden mag zijn voor opsluiting. In Groot Brittannië is dat weer een argument om voor Brexit te zijn. De conservatieve politicus Dominic Raab wond er dan ook geen doekjes om.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat juist de immigratie het belangrijkste thema is in de Brexit champagne. In de peilingen is er een meerderheid voor Brexit, en de immigratie is daarbij de doorslaggevende factor.

Voeg je al die signalen bij elkaar dan valt de conclusie niet te vermijden: Het aanmoedigen van de illegale immigratie onder leiding van de mis-calculerende Merkel gaat de EU de das om doen.

Leidt dat tot nog grotere chaos?
Jawel.
Maar eerst breken.
Dan bouwen.

http://joostniemoller.nl/2016/06/signalen-onweerlegbaar-eu-breekt-illegale-immigratie-tijden-brexit/