Nieuw politierapport Duitsland: 69.000 delicten migranten in 3 maanden!

2016-02-08 00:00:00 epa05149546 Police officers stand next to carnival revellers who celebrate despite the rain in Cologne, Germany, 08 February 2016. The carnival's procession for Rose Monday went ahead in Cologne despite the parade in neighboring Duesseldorf being cancelled due to stormy weather.  EPA/MAJA HITIJ

Een nieuw politierapport schijnt licht op de misdaadcijfers onder migranten in Duitsland. Daar worden migranten in verband gebracht met 69.000 delicten of pogingen daartoe in het eerste kwartaal van dit jaar.
Het rapport, dat wordt uitgebracht door de Duitse federale politie, laat zien dat migranten uit Noord-Afrika, Georgië en Servië oververtegenwoordigd zijn in de Duitse misdaadcijfers.

Vorig jaar kwam er een recordaantal van meer dan 1 miljoen migranten Duitsland binnen,
Het is de eerste keer dat de Duitse federale politie met een rapport komt van de misdaadcijfers van migranten in alle 16 deelstaten, dus vergelijken met eerdere jaren is niet mogelijk. Het rapport geeft geen overzicht van het totaal aantal misdrijven, en ook niet wat voor percentage van het totaal die 69.000 misdrijven zijn.

Na een aantal massa-aanrandingen tijdens feesten in grote Duitse steden, wordt er extra gelet op de misdaadcijfers onder migranten. De massa-aanrandingen in Keulen tijdens de jaarwisseling is daarbij veruit de bekendste casus.

Elsevier.