Wordt Oostenrijk naast Zwitserland het Tweede democratische land van Europa?

Hoopvolle ontwikkelingen in Oostenrijk. Aanstaande zondag vindt de laatste ronde plaats in de presidentsverkiezingen. De twee overgebleven kandidaten zijn de 72-jarige ex-leider van de Groene partij, Alexander van der Bellen, en de zeer populaire, 45-jarige, Norbert Hofer, van de FPÖ.

Hofer wil de democratie weer terugbrengen naar Oostenrijk. Hij heeft aangekondigd dat hij Oostenrijk wil ombouwen naar Zwitsers model. De dictatoriale bestuursmacht van de in elkaar gestorte Sociaal Democraten en Christen Democraten moet worden afgebroken, en in plaats daarvan moet een systeem komen met referenda. Bestuursbenoemingen zullen niet meer langs de politieke lijnen lopen. De zittende bestuursmacht zonder aanhang bij het volk zal verdwijnen.

Hofer wil dat Oostenrijk uit de EU stapt wanneer Turkije erbij komt. En hij wil nauwere banden met de leider van Hongarije, Orban, in wie hij een geestverwant ziet.

De linkse Amerikaanse pers heeft door wat er gebeurt: Oostenrijk krijgt zijn Trump.
De macht moet waar die hoort. Bij het volk.
En weer een stap in de richting die Marine Le Pen vandaag voorspelt: De EU staat op instorten. De democratie komt terug.

http://joostniemoller.nl/2016/05/eindelijk-oostenrijk-krijgt-volk-macht/

referendum

En Wij Nederlanders kunnen de Democratie wel vergeten met het door onze regering (ONWETTIGE) VERBODEN REFERENDUM!

https://eunmask.wordpress.com/2014/12/04/het-verboden-referendum-de-eu-en-onze-regering-zijn-onwettig-2/