Het Laatste stukje Paradijs op aarde.

strand

 

Ik moest er nodig tussenuit! Ik had er geen zin meer om dagelijkse berichten te schrijven en te lezen over Leugens en Bedrog, Geweld, Aanrandingen, Verkrachtingen, Pogingen tot moord, Berovingen, Kindermishandelingen, in bijna alle Europese landen, inclusief in mijn eigen land!
“Geen zin meer” is zacht uitgedrukt, ik was er kotsziek van!

Een weekje naar een plek waar alles was, zoals Europa 25 jaar geleden was. Vriendelijke hardwerkende mensen (zowel blank als getint) , waar je ’s avonds laat nog over straat kon lopen, zonder te worden lastig gevallen, zonder te worden gemolesteerd, zonder te worden beroofd en waar je je net zo veilig voelde als in je eigen huis. Waar ouders met hun kinderen nog een avondwandeling maken. Waar vrouwen met hun hondje wandelen, waar vreemde mensen je groeten en tegen je glimlachten.

Waar geen politie patrouille te zien is (omdat dit niet nodig is). Waar straatmuzikanten en straatverkopers geduldig hun ding deden en blij waren als ze een paar centen konden verdienen, vaak met een dankbaar “God bless you”

Waar avondwerkers de straten en stranden schoonmaakten, zodat men ’s morgens in schone frisse straten kon wandelen en de bloemen en bomen er weer fris bijstaan.

Geen geschreeuw en geen gescheld, geen dronken mensen, geen kapotte uitlaten en geen getoeter, alleen rust en een heerlijk veilig gevoel. (En gelukkig bijna geen toeristen!)
Een stukje paradijs op deze aarde…

Het lijkt of hier de tijd heeft stilgestaan! Ik herinner me dat dit eigenlijk nog niet zo lang geleden ook zo in mijn woonplaats was! Helaas is dit nu in bijna heel Europa een zeldzaamheid geworden en ik ben bang dat binnenkort zich ook hier de waanzin van de vernietiging zal voordoen…
Dat ook dit laatste stukje paradijs voorgoed zal zijn verdwenen!

Mijn hart bloedt als ik denk aan de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen, die dit soort stukjes paradijs op aarde nooit meer zullen meemaken….

Waarom in hemelsnaam hebben wij dit laten gebeuren?

De Webmaster.

 

 

Advertenties