Wilders: AOW omhoog om gekorte pensioenen te compenseren

pensioen-ouderen

 

De kans is steeds groter dat ouderen volgend jaar gekort worden op hun pensioen. De PVV wil ze helpen door de AOW tijdelijk te verhogen.

Volgens PVV-leider Wilders moet het geld van een meevaller worden gebruikt om de AOW tijdelijk te verhogen. “Pensioenfondsen moeten heel veel gepensioneerden in Nederland gaan korten, terwijl Mark Rutte een enorme meevaller heeft”, zegt hij tegen RTL Nieuws.

De pensioenfondsen komen in de problemen door de lage rente. Daardoor staat de dekkingsgraad onder druk. Maar door diezelfde rente kan de overheid goedkoper lenen, zegt Wilders.

300 euro per jaar
“Wat is er nou redelijker dan dat geld geven aan de groep die voor het zoveelste jaar achter elkaar pijn heeft, doordat ze op de pensioenen worden gekort.”

Volgens Wilders kan de AOW tijdelijk met 300 euro per jaar omhoog. Het kabinet kijkt in de zomer of ouderen een extraatje moeten krijgen.

Wilders: ,,Alleen vorig jaar al is 900 miljoen euro minder uitgegeven aan rente dan het jaar ervoor. Dat geld is waarschijnlijk gebruikt om het begrotingstekort minder te laten oplopen. Maar ik vind dat onaanvaardbaar. Mark Rutte profiteert, terwijl ouderen moeten bloeden.”

RTL Nieuws