Het democratische Nederlandse volk: Als PVV wint, dan PVV in kabinet

En zelfs als de Losers niet met de PVV willen regeren dan maar alleen! En zijn wij gelijk van dat zooitje ongeregeld af!

wilders.kabinet

Door Joost Niemöller:

Een opmerkelijke uitkomst vandaag bij Maurice de Hond. Het Nederlandse volk blijkt meer doordrongen van de essentie van de democratie, dan de Nederlandse partijen. Die Nederlandse partijen hebben nu zo’n beetje allemaal (de VVD is wat vaag, de SP weet ik niet) laten weten dat ze niet, nooit niet met de PVV zullen regeren wanneer die na de komende verkiezingen de grootste worden. Deze partijen willen dus het democratische proces stopzetten om politiek/strategische redenen. De zittende politici hopen door dit cordon sanitaire de kiezer te bewegen niet op de PVV te stemmen, want de PVV zal toch niet kunnen regeren. Het is dan ook een argument dat ik regelmatig hoor uit linkse hoek. Op triomfantelijke toon. Dat daarmee dus de democratie wordt uitgeschakeld, is iets wat bij links sowieso niet zo erg leeft, valt me wel vaker op.

Maar wat blijkt nu; De gemiddelde Nederlander denkt daar anders over. Zelfs de gemiddelde SP-stemmer denkt daar anders over. Zo lees ik vandaag bij Maurice de Hond:
“56% van de kiezers vindt dat als de PVV de grootste partij wordt, dat de PVV in de regering moet worden opgenomen. Bij de PVV-kiezers zijn dat alle kiezers. Kiezers van PvdA en Groen Links zijn dan het meest tegen. Bij de kiezers van de VVD en SP is ongeveer de helft voor.”

Een opmerkelijke uitslag. Met hun strategie van uitsluiting riskeren de gevestigde partijen dus dat ze de democratische geest van de Nederlandse bevolking negeren. In plaats van daar triomfantelijk over doen, kunnen ze zich beter realiseren dat ze zich zo nog verder vervreemden van datzelfde volk. Want dat volk heeft wel enig besef van de democratie. Die dictatoriale houding zou bij de komende verkiezingen dus wel eens slecht voor ze kunnen uitpakken. Behalve als u PvdA en GroenLinks stemt. Dan heeft u namelijk schijt aan de democratie.

http://joostniemoller.nl/2016/05/democratische-nederlandse-volk-als-pvv-wint-dan-pvv-kabinet/

Advertenties