EU-miljoenen tegen migratie? Niger wil méér!

2015-06-01 16:50:00 A pick-up truck carrying migrants in its cargo bed rides in Agadez on June 1, 2015, en route to Libya, as the migrants attempt to reach Europe. The passengers hold on to sticks attached to the truck, to not fall off while riding in the desert.  AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO

De Europese Commissie stelde eerder 280 miljoen in het vooruitzicht voor landen in Afrika, met het doel om hun inwoners te ontmoedigen naar Europa te reizen. In april maakte de Commissie bekend dat de som nu daadwerkelijk wordt overgemaakt. Een deel ervan (zeker 42 miljoen) gaat naar Niger.

Na Turkije wil ook Niger veel geld zien van de Europese Unie (EU). Het Afrikaanse land, dat fungeert als een ‘migratieknooppunt’, zegt zeker 1 miljard euro nodig te hebben om zo illegale migratie naar Europa tegen te gaan.

‘We willen financiële steun van de EU. Frankrijk en Duitsland,’ zei de minister van Buitenlandse Zaken Ibrahim Yacoubou tijdens een persconferentie in de hoofdstad van Niger, Niamey. Hij werd daarbij geflankeerd door zijn Duitse en Franse collega’s, respectievelijk Frank-Walter Steinmeier en Jean-Marc Ayrault. Steinmeier zei dat hij even daarvoor, tijdens een ontmoeting met president Mahamadou Issoufou zijn hulp al had aangeboden. Het is zaak om de oorzaken van de migratiestroom vanuit Afrika ‘vroegtijdig’ te bestrijden, gaf ook Ayrault aan.

Niger, een land met 18 miljoen inwoners en ex-kolonie van Frankrijk, ligt ingeklemd tussen landen als Nigeria. Algerije en Libië. Het is volgens de Verenigde Naties het minst ontwikkelde land ter wereld, en heeft ook nog eens last van de terreur van Boko Haram.

En het is een ‘migratiehub’: de Internationale Organisatie voor Migratie verwacht dat er minstens 100.000 migranten gebruik zullen maken van een transitroute door Niger.

Elsevier

RP: Net als al die miljarden “ontwikkelingsgeld” dat al decennialang in de zakken van de corrupte Afrikaanse bestuurders zijn verdwenen en dit land nog steeds in de primatentijd heeft gehouden, zullen ook deze miljarden niets helpen. Dit volk dat al jarenlang elkaar uitmoordt in hun eigen land is dus massaal op weg hiernaar toe en wij worden nu gedwongen om niet alleen nóg meer honderden miljarden op te hoesten, maar zullen met nog méér verkrachtende en moordende primaten worden geconfronteerd! Zoals eerder geconstateerd: EUROPA IS HARD OP WEG EEN DERDEWERELD CONTINENT TE WORDEN!