SOCIALE DIENST NIEUWEGEIN (WIL) GAAT GEWOON DOOR MET INTIMIDATIE EN BEDREIGING!

WIL

In 2013 heeft de SP een onderzoek gestart naar aanleiding van een aantal signalen dat er met name op het gebied van de bejegening van hun cliënten door medewerkers van de WIL, die intimiderend en ontoelaatbaar gedrag vertoonden! O.a. een onbeschofte houding, spionage, kinderachtige reacties, en continue dreigen met het stopzetten van de uitkering, etc.

Zo wordt er bijvoorbeeld gedreigd met het stopzetten als een cliënt een paar minuten te laat is voor een afspraak. Dit terwijl de medewerkers vaak zelf wel een kwartier te laat zijn. Veel respondenten geven ook aan dat ze nooit goed op hun rechten gewezen zijn. Een goede begeleiding naar werk lijkt ook te ontbreken.

Hierna is er een complete radiostilte geweest, waardoor WIL niet alleen kon doorgaan met hun intimiderende en dictatoriale praktijken, maar deze zelfs heeft verergerd! (Dit onderzoek was dus een wassen neus! Laat de SP zich ook al intimideren?)

Anno 2016 is gebleken is dat dit ‘Maffia’ gedrag door de (overwegend allochtone) medewerkers van WIL is voortgezet en zelfs mensonterende toestanden heeft aangenomen! Men gaat de aanvragers dagenlang bespioneren, buren lastigvallen met vragen, hun kasten inspecteren en gewoon doorgaan met dreigen!
En dit alles voor een schamele aanvraag van 100 euro in de maand!

(TERWIJL ELKE BINNENKOMENDE GELUKZOEKER ZONDER ENIGE CONTROLE ALLES OP EEN PRESENTEERBLAADJE KRIJGT)!

2013.
http://www.dichtbij.nl/lekstroom/regio/artikel/3031854/sp-nieuwegein3a-27veel-meldingen-van-intimiderend-gedrag-sociale-dienst27.aspx