Brussel in paniek: Nederlanders willen nu een referendum over het gehate handelsverdrag TTIP

Laten we maar eerst afwachten hoe serieus het lopende referendum wordt genomen, want we staan nog steeds zwak, omdat dit een Raadgevend Referendum is. (De reden waarom Europa een Bindend Referendum al direct heeft afgeschaft!)

By NICK GUTTERIDGE. Vertaling: Fubar.

De Europese elite wordt weer geconfronteerd met de wraak van het Nederlandse volk nu de steun voor een TWEEDE referendum groeit.

De Brusselse bureaucraten hebben het vernederende vooruitzicht dat ze hun vlaggeschip TTIP, transatlantisch handelsverdrag, moeten verdedigen tegenover de Nederlanders nog geen maand nadat die hun afkeuring uitgesproken hadden over het landjepik in Oekraïne.

In heel Europa neemt de woede toe over het gehate handelsverdrag met Amerika waarvan tegenstanders zeggen dat alleen het bedrijfsleven er van profiteert en het de weg opent naar privatisering van publieke diensten waaronder onze gezondheidszorg.

01

En nu, net als met het Oekraïne verdrag, zijn het de Nederlanders die voorop gaan in de oppositie tegen een deal die al bezegeld is in achterkamertjes door ongekozen EU-regenten.

Meer dan 100.000 mensen hebben al een petitie ondertekend de laatste dagen die de Nederlandse regering maant een referendum over deze zaak te houden. Als het…

View original post 655 woorden meer

Advertenties